4 hónapnál régebbi cikk

Szép sikerekkel zárta a szezont az Alba FKC
Fehérvár Médiacentrum fotója
Alba FKC Facebook
Szép sikerekkel zárta a szezont az Alba FKC

A NEKA fiatal együttesét idegenben, a közvetlen riválisnak számító Vasast hazai pályán győzte le magabiztosan az Alba Fehérvár KC, mely kilencedik helyen zárta a női kézilabda bajnokságot.

Tavaly nyáron új vezetőedző, a távozó Józsa Krisztiánt váltó Horváth Roland irányításával kezdte meg a bajnokságot az Alba FKC. A hosszú évek óta az egyik legfiatalabb élvonalbeli kerettel dolgozó fehérvári csapatnak nem indult gördülékenyen a szezon, hiszen az 5. fordulóban sikerült az első pontot (29-29 az MTK ellen), a 7. körben pedig az első győzelmet (33-22 a Kozármisleny ellen) begyűjteni. Innentől viszont stabilan a középmezőny második felének tagja a volt a folyamatosan alakuló, formálódó csapat.

A bajnoki hajrában ugyan hátrafelé is kellett nézni, de összességében nagyon magabiztos volt az Alba a pontvadászat utolsó, végső helyezésekről döntő periódusában, hiszen az utolsó öt bajnokijából hármat is megnyert. Különösen a záró fordulók alakultak jól: a NEKA vendégeként 28-25-re nyert az Alba, mely az utolsó körben a Vasast győzte le hazai közönség előtt 29-19-re. Az Alba FKC így végül a 9. helyen fejezte be a 2023/2024-es szezont.

– Voltunk fent, voltunk lent, volt ebben az évben minden, ami csak létezik. A szereplésünk olyan volt, mint a tavasz, mint a mostani időjárás, egyszer süt a nap, egyszer be van borulva. Egyszer nevettünk, egyszer majdnem sírtunk, de a végén minden szépen alakult. Ennek a hullámzásnak az oka, hogy fiatal a csapatunk, sokat kellett tanulni ebben az évben és ráadásul ezt gyorsan is kellett tenni, hogy hétről-hétre ott legyünk a meccseken és képesek legyünk nyerni is. Ez a legnehezebb dolog, de gratulálok a lányoknak, fejet soha nem hajtottunk, a végén sem, sőt, így kell egy bajnokságot befejezni, jó kapusteljesítménnyel a hátuk mögött nagyszerűen játszottak az idényzárón – összegezte gondolatait Horváth Roland vezetőedző a Vasas elleni sikert követően.

Az Alba FKC játékosai most pihenőre vonulnak, de közben a háttérben nem áll meg az élet, hiszen a nyáron lesznek változások a keretben. Ami biztos, a Vác játékosaként folytatja pályafutását Afentaler Sára és Besszer Borbála, az MTK-ba igazol a kapus Kubina Molli és a távozók között lesz a másik hálóőr, Tóth Nikolett és a horvát szélső, Bruna Zrinic is.

Az érkezési oldalról is ismert már néhány név, visszatér Budaörsről a fehérvári nevelésű szélső, Szabó-Májer Krisztina, érkezik a portugál védőspecialista Débora Solange Costa Moreno és a lengyel balkezes jobbátlövő, Trawczynska Malgorzata (mindketten Dunaújvárosból). Kapusposzton egy magyar játékossal és a spanyol Maddi Aalla Rotaetxével erősít az Alba, de rajtuk kívül is várható még egy játékos érkezése a nyári hónapokban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek