3 hónapnál régebbi cikk

Átadták a Pozsonyi-Zsolnai úti körforgalmat
·Hírekkörforgalom·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Átadták a Pozsonyi-Zsolnai úti körforgalmat
·Hírekkörforgalom·Utolsó frissítés: undefined

Elkészült a Pozsonyi–Zsolnai úti körforgalom. A beruházás mintegy 35 millió forintos önkormányzati forrásból valósult meg.

Régóta várt beruházás valósult meg Öreghegyen. Korábban nagy sebességgel, balesetveszélyesen közlekedtek az autósok a Pozsonyi-Zsolnai úti csomópontban. Éppen ezért a lakókkal egyetértésben az a döntés született, hogy egy körforgalom oldhatja a problémát – mondta Östör Annamária, a városrész önkormányzati képviselője csütörtökön, a beruházás műszaki átadásán. A korábbi ideiglenes csomópont most véglegessé vált.

Az elsődlegesen gyalogosbiztonsági szempontoknak megfelelő beavatkozással egy korszerű, akadálymentes körforgalom jöhetett létre. "A beavatkozás keretében megépült a csomópont mind a négy ága, kijelölt gyalogátkelőhelyeket alakítottak ki új szegély építéssekkel, járdaépítésekkel. Természetesen ehhez kapcsolódóan a közvilágítást is korszerűsítették, és megújult a csomópont területén az aszfaltburkolat is” - mondta el Ragyamoczky Vince, a Közlekedési Iroda munkatársa.

A beruházás teljes egészében önkormányzati forrásból, mintegy 35 millió forint értékben valósult meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek