1 hónapnál régebbi cikk

Már itthon is elérhető a streaming könyvtár
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bookmate
Már itthon is elérhető a streaming könyvtár

Egy új és érdekes, de leginkább hiánypótló havi előfizetéses szolgáltatás jelentkezett be hazánkban is az olvasni szeretők kegyeiért.

Az online előfizetések korában már fel sem kapjuk a fejünket, ha valaminek havi díja van. Sok évvel ezelőtt, amikor itthon is megjelentek a havidíjas kényelmi szolgáltatások, még csak furcsán pislogtunk. Talán sokan emlékeznek még az anno kábelen megjelenő HBO előfizetés lehetőségére. Sokan nem is tudtuk hova tenni, hogy havi díjat fizessünk azért, hogy a tévében megnézzünk esténként egy-egy filmet. Aztán hol vagyunk most ahhoz képest... Már azt is külön fejezetben kezeljük, hogy kinek mennyi is a digitális rezsiköltsége.

Bookmate - az online streaming könyvtár

A legújabb hazai belépő a Bookmate. Az elv szinte azonos a filmes és zenei szolgáltatások havidíjas konstrukciójával. Az egyetlen különbség, hogy itt a havidíjért cserébe könyveket kölcsönözhetünk. A Bookmate közel úgy működik, mint egy e-book olvasó, azzal az apró különbséggel, hogy ezt a szolgáltatást okostelefonon, tableten, notebookon vagy számítógépen tudjuk használni. A fix havi előfizetés fejében hozzáférünk a szolgáltató több, mint 15 milliónyi címet számláló katalógusához, melyek között találunk e-könyveket és hangoskönyveket is, ráadásul már az indulás pillanatában is elérhető több, mint 5000 magyar kötet és közel 500 hangoskönyv.

Kapcsolódó
E-könyv olvasó: a könyvmolyok véleménye is megoszlik

Az e-book olvasók is, akárcsak a hozzá hasonló tabletek, már évek óta velünk vannak, mégis megoszlanak a vélemények velük kapcsolatban. Sokan kedvelik, használják, de többen vannak, akik elutasítják. Vajon van értelme az elektronikus könyvolvasónak?

A szolgáltatás nagyságát jól mutatja, hogy a világ 20 országában működik és 16 nyelven kínál köteteket (köztük magyarul is) az olvasás szerelmeseinek. Ha azt mondom, hogy online világunkban, amikor már az olvasás kezd leértékelődni, akkor ez egy igen komoly dolog, gyanítom nem sokat tévedek. A fiatal generáció egyre inkább fordul a gyors és egyszerű, könnyen megszerezhető tartalmak irányába, mintsem, hogy könyvet, regényt, szépirodalmat vegyen a kezébe. Talán ezen a világszerte megfigyelhető tendencián tud egy kicsit változtatni a streaming könyvtár lehetősége.

A Bookmate használata közel azonos a többi klasszikus online szolgáltatáshoz. Le kell töltenünk a Bookmate applikációt a megfelelő platformra, elő kell fizetni és már olvashatjuk is kedvenc könyvünket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek