2 hónapnál régebbi cikk

Kilencedszer rendezték meg a székesfehérvári Borsófesztivált
·Programokborsó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Halász István
Kilencedszer rendezték meg a székesfehérvári Borsófesztivált
·Programokborsó·Utolsó frissítés: undefined

Idén is megrendezték Feketehegy-Szárazréten a Borsófesztivált. A találkozón idén is különleges ételek kerültek a rangos szakmai zsűri elé.

Kilencedik alkalommal invitálták meg a székesfehérváriakat a Feketehegy- Szárazréti Közösségi Ház Gasztro udvarának immár hagyományos rendezvényére, a Borsó Fesztiválra. A Székesfehérvári Kertbarát Egyesület találkozójára az eddigi alkalmakhoz hűen egyre kreatívabb ötletekkel érkeztek a csapatok. Megannyi zöldborsós ételkülönlegesség rotyogott a bográcsokban, rekordszámú csapat versenyzett egymással a különdíjakért és az értékes nyereményekért.

Szöllősi Istvánné a vendéglátó Székesfehérvári Kertbarát Egyesület alelnöke örömének adott hangot, hogy minden eddiginél több csapat jelentkezett a megmérettetésre. A konyha hétköznapi mesterei természetesen ezúttal is elszakadtak a mindennapi zöldborsó főzeléktől, és levestől, idén is a különleges, egyedi receptek alapján készültek az étkek, megerősítve, hogy ismét közösségben találkozhatnak a gasztronómia barátaival.

Az elkészült finomságokat idén is szakavatott, profi zsűri bírálta el Boda János, a legendás séf vezetésével, Sasvári Csilla, a Vörösmarty Rádió munkatársa és Halmos Mónika író, fitoterapeuta társaságában. A nemes versengésben természetesen idén is mindenki győztesnek vallhatta magát.

A főzőverseny mellett szórakoztató programok és rengeteg játék várta a családokat a hangulatos szabadtéri helyszínen. Céllövölde, óriás legoland, textilfestés, arcfestés, tapadókorongos íj, pentaque, lengőteke, darts, helikopter-szimulátor várták a gyermekes családokat. A jó hangulatú eseményt szórakoztató műsorok is színesítették: bemutatót tartott a MissCsipop Dance, majd a Fedák Sári Színház operettműsorát élvezhette a közönség.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek