2 hónapnál régebbi cikk

Jogerős választási eredmény
·KözéletVárosháza·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Jogerős választási eredmény
·KözéletVárosháza·Utolsó frissítés: undefined

Átvették megbízóleveleiket a Helyhatósági Választáson mandátumhoz jutott képviselők. Délelőtt a megválasztott polgármester és a 14 körzetes képviselő vette át a dokumentumot, délután a nemzetiségi önkormányzatok megválasztott képviselői, majd a kompenzációs listáról bejutott képviselők.

A Himnusz dallamai tették ünnepélyessé azt a pillanatot, amikor a megválasztott körzetes képviselők, valamint a megválasztott polgármester átveszi a Helyi Választási Bizottság elnökétől a megbízólevelet. A Helyi Választási Bizottság elnöke, Pallos István azt mondja, a választási eredmények jogerőre emelkedtek és városunkból nem érkezett jogorvoslati kérelem, nem volt szükség a szavazatok újraszámlálására sem.

Székesfehérvár jelenlegi és megválasztott polgármestere hangsúlyozza, nagy volt a részvételi arány a választásokon és nagy arányú győzelmet is arattak,  ez a társadalmi támogatottság pedig nagy felelősséget ró rá, valamint a frissen megválasztott képviselőkre egyaránt. Délután a helyi nemzetiségi önkormányzatok megválasztott tagjai is átvették megbízólevelüket a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

Végül, de nem utolsó sorban a kompenzációs listáról bejutott képviselők kapták meg hivatalosan is mandátumukat. A székesfehérvári közgyűlésben összesen húsz képviselő dolgozik majd, közülük ők hatan nem képviselnek körzetet.  

Ünnepélyes keretek között, a Vármegyeháza Címertermében vették át megbízólevelüket a Fejér Vármegyei Közgyűlés június 9-én megválasztott tagjai, valamint a Német Területi Nemzetiségi Önkormányzat és a Roma Területi Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott tagjai is.

A megbízóleveleket a Fejér Vármegyei Területi Választási Bizottság elnöke, Szabó László adta át, aki elmondta, az újonnan megválasztott képviselők megbízatása október 1-jétől kezdődik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek