3 hónapnál régebbi cikk

Zenés kerékpáros túra a Velencei-tó körül
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Zenés kerékpáros túra a Velencei-tó körül

A mozgásé és a zenéé volt a főszerep szombaton a Magyar Tavak Fesztiválján. Zenés kerékpáros túra indult a kápolnásnyéki Halász-kastélytól a Pákozdi Katonai Emlékparkig. A nap folyamán Dinnyésen és Velencén is zenés programok fogadták a bicikliseket.

Lágy jazz dallamokkal pihenhették ki a biciklizés okozta fáradalmakat a zenés kerékpáros túra résztvevői a Pákozdi Katonai Emlékparkban. A Magyar Tavak Fesztiváljának szombati napján Latin Jazz Piknik várta a bicikliseket hétvégén.

„Mivel turnéja van Fehér Lilinek, őt pont meg tudtam hívni, mert megy néhány fellépővel a Balatonra játszani, és pont útba esik neki a Velencei-tó és a Magyar Tavak Fesztiválja, sikerült őt elhívni, illetve Stencl Tomi barátomat, kollégámat, aki szaxofon művész. Ebben a trióban, egy olyan jó akusztikus felállás, amiben ezeket a latin jazz dallamokat, az örökzöldeket, a magyar és külföldi világslágereket meg tudjuk mutatni a közönségnek” – mondta el Horváth Márk zenész.

A biciklis csapat még reggel a Vintage Dolls koncertjét követően a Halász-kastélytól indult, a nagy melegben tekertek át Pákozdra a zeneszerető kirándulók.

„Változó a népszerűség. A hőség egy kicsit elijesztette az embereket, úgyhogy nem vagyunk nagyon sokan, de ahhoz éppen elegen, hogy jól érezzük magunkat. Egyébként a fesztivál nagyon népszerű és ezért arra gondoltunk, hogy kiterjesszük országossá” – mondta el  Rodics Eszter, a Magyar Tavak Fesztiváljának Velencei-tavi főszervezője.

A Magyar Tavak Fesztiválját negyedik éve szervezik meg a Velencei-tónál. A rendezvényt 11 évvel ezelőtt a Tisza-tónál Debreceni Ildikó indította el. A nyár három hónapjának utolsó hétvégéin, júniusban a Velencei-tónál, júliusban a Tisza-tónál és augusztusban a Balatonnál a művészeteké a főszerep.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek