3 évnél régebbi cikk

3D-ben repülhetsz a megújuló túraappal - április közepétől töltheted le a frissítést
·Techtúra·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com
3D-ben repülhetsz a megújuló túraappal - április közepétől töltheted le a frissítést
·Techtúra·Utolsó frissítés: undefined

Megújul a természetjáró applikáció. Ha kiszemelünk egy érdekes látnivalót, a beépített túratervező segítségével, egyetlen gombnyomással megkereshetjük az aktuális pozíciónktól odavezető utat, böngészhetünk a szállások és kulturális látnivalók között.

Jó hír a természetjáróknak, hogy egy frissítéssel megújul április második felében a Magyar Természetjáró Szövetség népszerű, ingyenes túraappja. A két és fél évvel ezelőtt megjelent Természetjárót már több mint 255 ezren töltöttek le.

A beépített turistatérképen már magunknak is tervezhetünk kirándulásokat és navigálhatunk vele bárhol, világszerte. Magyarország digitális útikönyvében több mint 740 kidolgozott, fotókkal illusztrált túraajánlat szerepel. Ezek mellett kétezer természeti és kulturális látnivaló is bekerült, valamint sok száz, a turistautak mentén található szállás között böngészhetünk. Az alkalmazásnak van számítógépen használható felülete is, a termeszetjaro.hu, amelyen indulás előtt még kényelmesebb kiválasztani úti célunkat.

Az új verzió modernebb felhasználói felületet, gördülékenyebb működést és kibővített funkcionalitást ígér. A térkép áttekinthetőbb, egyszerre látjuk rajta az összes túrát, látnivalót és szállást.

Körtúrákat is könnyebben szervezhetünk. Számos paraméter közül - táv, szintemelkedés vagy időtartam szerint - szűrhetjük, merre vigyen az utunk. Az offline mód használata is egyszerűsödik, az útvonalrögzítés pontossága javul, a terepi navigációt továbbfejlesztették. A szintgörbe a webes változathoz hasonlóan interaktívvá válik, láthatjuk, hol tartunk éppen. Ha kiszemelünk egy érdekes látnivalót, a beépített túratervező segítségével egyetlen gombnyomással megkereshetjük az aktuális pozíciónktól vezető utat.

Az appban is elérhető a honlap egyik népszerű szolgáltatása, a „3D- repülés”: virtuálisan már otthon bejárhatjuk a túrák útvonalát, áttekintve közben a terepet, mintha repülnénk felette. Megújul a mostantól „Skyline” néven elérhető, kiterjesztett valóság alapú csúcskereső is.

Ha még nem hoztátok létre a felhasználói fiókot a termeszetjaro.hu-n vagy a természetjáró appban, mindenképpen regisztráljatok a frissítés előtt, legkésőbb április közepéig, és jelentkezzetek be a közösség menüpont alatt. Ha nem így tesztek, akkor a saját rögzített és tervezett túrátokat, fotótokat, mentett látnivalókat stb. csak a telefonon tárolja a rendszer. Nem szinkronizálja a felhővel, így az átállás során azok garantáltan elvesznek.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek