2 hónapnál régebbi cikk

Ír koncert Székesfehérváron – a két ország közötti kapcsolat erősítése volt a cél
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Ír koncert Székesfehérváron – a két ország közötti kapcsolat erősítése volt a cél

Az ír és magyar kapcsolat erősítése-ezzel a céllal hívták meg városunkba a Dynamic Vocal Ensamble zenekart, amely tagjai megismerhették Székesfehérvár értékeit, nevezetességeit. A kórus ezt követően egy különleges koncerttel örvendeztette meg a zenekedvelőket az Evangélikus templomban.

Észt, szlovák és ír népdaloktól volt hangos az Evangélikus templom szerdán este, ahol az ír Dynamic Vocal Ensemble kamarakórus adott koncertet. Az együttes tagjai először látogattak el városunkba, ahol különleges élményekkel gazdagodtak, és ezeket az érzéseket, gondolatokat szerették volna közvetíteni dalaikkal is.

A zenészek a nap folyamán megismerhették Székesfehérvár nevezetességeit, értékeit, a cél pedig az volt, hogy az ír és magyar kapcsolatok erősödjenek.

"Azért hívtam meg a zenekart városunkba, hogy ők is megismerjenek minket és hogy egy kulturális kapcsolat kezdődjön el a két ország között" - mondta el Oláh Gábor, karnagy.

Oláh Gábor elmondta, a kórus tovább folytatja koncertsorozatát Magyarországon, pénteken este Budapestre várják a komolyzene kedvelőit.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek