3 hónapnál régebbi cikk

Nyáron is szükség van véradókra!
Nyáron is szükség van véradókra!

A nyári időszakban csökken a véradási kedv. A megfelelő vérkészlet biztosításához azonban ilyenkor is naponta legalább 1600-1800 véradóra van szükség az országban, hogy biztosított legyen a vér és vérkészítmény-ellátás. Fehérváron jövő héten két helyszínen szerveznek véradást.

A véradás nyáron is az egyik legegyszerűbb módja a segítségnyújtásnak - erre hívja fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt Fejér vármegyei szervezete. Minden évben többször is szerveznek alkalmakat a vármegye különböző cégeinél, valamint művelődési házakban, és a kéklámpás szerveknél. Kedden az egyik belvárosi hotelben szervezett sajtótájékoztató keretében hívták fel a figyelmet a nyári véradás fontosságára.

Mint elhangzott: ebben az időszakban megnő a balesetek száma, számos alkalommal nagy szükség lehet a vérre, de vannak betegnek, akiknek folyamatosan szükségük van vérpótlásra. Éppen ezért ráerősített véradási hetet szervez a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezete.

Július 15-én hétfőn a Castrum Hotelbe várják a donorokat 14 és 17 óra között, július 19-én pénteken délután pedig a Fehér Palota emeletén 13:30-17:30 között adhatják vérüket a segíteni szándékozók.

Amennyiben valaki ezeken a lehetőségeken kívül szeretne vért adni, a www.veradas.hu oldalon tájékozódhat a további helyszínekről, de a Szent György Kórházban az országos vérellátónál is minden hétköznap nap van erre lehetőség.

Borítókép: needpix.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek