1 hónapnál régebbi cikk

Összeszedtük a legfontosabb infókat az EFOTT-ról, hogy neked már ne kelljen
Fehérvár Médiacentrum fotója
EFOTT
Összeszedtük a legfontosabb infókat az EFOTT-ról, hogy neked már ne kelljen

Startol az EFOTT, a Fesztiválszak Nagyszínpadon T.Danny, BSW, Valmar, a HSUP Nagyszínpadon a Blahalouisiana, a Csaknekedkislány, az Elefánt, a Carson Coma és Metzker & Friends a fő szenzációk. Van néhány fontos információ, amit minden fesztiválozónak tudnia kell.

1. Közlekedés

Busz

A kápolnásnyéki vasútállomás és a fesztivál főbejárata között EFOTT buszok fognak közlekedni, több megállóval. FONTOS, hogy buszjegyet elővételben tudsz váltani, online itt.

Ha már Velencén vagy, akkor az Evezős út 1. és a fesztivál bejárata között az ingyenes zónázó buszokat is használhatod a bejutáshoz.

Vonat

Akár Budapest, akár Székesfehérvár felől jössz, Kápolnásnyék Vasútállomáson célszerű leszállnod. Itt közvetlenül átszállhatsz az EFOTT buszra vagy foghatsz egy taxit. A fővárosból a Budapest-Déli pályaudvar, Kőbánya-Kispest vagy Budapest-Kelenföld vasútállomások és Székesfehérvár között közlekedő személyvonatokkal tudsz a legegyszerűbben eljutni Kápolnásnyékig.

Az EFOTT-ra való tekintettel a MÁV több, Székesfehérvár és Budapest között közlekedő járata is kivételesen megáll Kápolnásnyéken, ezekről ebben a hirdetményben tájékozódhatsz.
A pontos menetrendekért keresd fel a MÁV weboldalát.

Autó

Ha az M7 autópálya felől jössz, akkor a Pákozd/Sukoró lehajtónál gyere le, onnan könnyen megtalálod az EFOTT Parkolót. Az Evezős és a Tóparti utak az autós forgalom elől le lesznek zárva, így akkor is menj tovább Sukoró irányába az Ország-Sukorói-Fehérvári utakon, amennyiben Velence felől érkezel.

Mi a helyzet a parkolással?

A fesztivál közelében van parkolási lehetőség; a parkolótól 5-6 perc sétával érhető el a Fesztivál területe.

Taxi

Az EFOTT hivatalos személyszállító partnere a BFTG Taxi. Mind Kápolnásnyék vasútállomáson, mind az EFOTT-nál, a bejárat utáni kereszteződésnél lévő taxi drosztoknál várnak az autók és az utaskísérők, aki segítenek az eligazodásban.

Kisbusz transzfer

Lehetőség van hét fős minibusz transzfer rendelés a Velencei-tó körü.

Bicikli

A fesztivál kerékpáros megközelítésének semmi akadálya, a fesztivál teljes ideje alatt ingyenes, őrzött biciklitároló vár a jegykonténerek mellett.

Roller

Rollerrel egyáltalán ne érkezz, a biciklitárolóban nincs lehetőség elhelyezni, a fesztivál területére pedig TILOS bevinni.


Gyalog

Az Evezős úton végigsétálni 4 km, mely több mint egy órát is igénybe vehet. A fesztivál gyalogos megközelítése továbbá amiatt sem javasolt, mivel a buszokon és a taxikon kívül, munkagépek is az Evezős úton közlekednek, közvilágítás pedig nincs. Így a gyalogos forgalom az Evezős-Tóparti úton nem engedélyezett.   

2. Jegyekkel kapcsolatos szabályok

A megvásárolt jegyekhez tartozó voucher a karszalag felvételi pontnál már legyen előkészítve.

FONTOS! Ha tetszőleges 2 napijegyes csomagot vettél, akkor mindkét napra be kell váltanod az adott napra szóló vouchert.

Ha nappali jeggyel érkezel, akkor az Universum területére léphetsz be 10:00-tól 20:30-ig. Figyelem, a jeggyel legkésőbb 16.00-ig kell megérkezned, különben többletköltséggel számolj. Ha mégis maradnál az esti koncertekre, akkor a helyszínen kiegészítheted a nappali jegyed napijegyre az Universum területén elhelyezett Upgrade Pénztárban.     

3. Mit vihetsz és mit nem vihetsz be az EFOTT-ra? 

Az EFOTT területére szeszes italt, kábítószert, pirotechnikai eszközt, üvegtárgyat, esernyőt, robbanékony-, mérgező– vagy gyúlékony anyagot tartalmazó tárgyat vagy eszközt, továbbá lőfegyvert, 8 centiméternél hosszabb vágóélű kést, pillangókést, rugóskést, gázsprayt, ólmosbotot, viperát, 50 centiméternél hosszabb fémláncot, dobócsillagot, csúzlit (és még néhány egyéb tárgyat) tilos bevinni.

Innivalók: Fejenként egy darab, legfeljebb 0,5 liter űrtartalmú PET palackban szabad palackozott vizet vagy üdítőt bevinni. Hőségriadó esetében módosul ez a szabály. Műanyag kannát csak üresen lehet bevinni. A fesztivál területén több ingyenes ivóvíz vételi pont lesz.

Dohányáruk: 2 karton (20 doboz) cigarettát, illetve dohánytöltetet, vagy 10 doboz szivarkát, vagy (mérettől függetlenül) 10 szál szivart meghaladó mennyiség nem vihető be. FIGYELEM! A fesztivál területén dohányáru nem lesz kapható. Vízipipát tilos bevinni a fesztiválra.

Étel: Tilos élelmiszer kereskedelmi mennyiségben történő bevitele.

Háziállat: Nem lehet bevinni.

4. Fizetési lehetőségekkel kapcsolatos információk


A jegypénztáraknál bankkártyával, SZÉP kártyával (OTP, MKB) és készpénzzel is lehet fizetni.

Az EFOTT készpénzmentes fesztivál, a rendezvény területén belül csak bankkártyával (ideértve természetesen a telefonon keresztüli kártyás fizetést) és Festipay kártyával tudsz vásárolni!


Festipay

Két feltöltőpont lesz: az egyik a fesztivál területen kívül, a jegypénztár konténerek mellett, a másik bent, a Koncert Aréna mellett lesz. 

Mire érdemes különösen odafigyelned?

Pénzügyi biztonságod érdekében a kártya kiváltását követően az instrukcióknak megfelelően regisztráld a kártyád. Így lehetőséged lesz letiltani, ha netán megrongálódik, elveszíted, esetleg ellopják tőled.
A kártyára egyenleget a két feltöltőponton tudsz tölteni bankkártyával vagy készpénzzel.
Kizárólag forinttal tudod feltölteni a kártyád.
Ha a fesztivál végén még felhasználatlan egyenleged marad a kártyádon, a feltöltőpontokon visszakaphatod az összeget 2024.07.14. 11:00-ig. Amennyiben a Festipay kártyán maradt feltöltött egyenleget legkésőbb a fenti időpontig nem váltod vissza, az azon maradt egyenleg elveszik!

Egyébként pedig: Töltsd le a hivatalos applikációt, az Universum.hu-t és regisztrálj azzal az e-mail címmel, melyet a belépőd vásárlása során használtál. Az appban minden fontos információ egy helyen lesz, de számos további hasznos funkció is kényelmesebbé teszi majd a következő napokat. Például Fesztiválszak kártyát is szerezhetsz, mellyel kedvezményre leszel jogosult az italpultokban. 

További fontos információk, valamint gyakori kérdések és válaszok itt. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek