1 évnél régebbi cikk

Mutatjuk, hogyan tudjátok megközelíteni az EFOTT-ot, hol tudtok parkolni és mivel utazhattok a fesztivál területén
·KultEFOTT·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
EFOTT
Mutatjuk, hogyan tudjátok megközelíteni az EFOTT-ot, hol tudtok parkolni és mivel utazhattok a fesztivál területén
·KultEFOTT·Utolsó frissítés: undefined

Július 13-17-ig az EFOTT-tól pezsdül fel a Sukorói-félsziget és környéke, viszont az új helyszín miatt nem teljesen egyértelmű, hogyan és mivel közelíthetjük meg a fesztivál területét. Ezért egy helyen összegyűjtöttük a legfontosabb információkat!

Sokak kedvenc nyári fesztiválját, az EFOTT-ot idén a Sukorói Szabadstrandon rendezik meg, ahova többféleképpen is érkezhettek:

Vonattal

Ha Budapest-Déli pályaudvar irányból vagy Székesfehérvár felől jöttök, a Kápolnásnyék vasútállomáson kell leszállnotok. Itt közvetlenül átszállhattok az EFOTT Fesztivál buszra vagy foghattok egy taxit. Napközben a vonatok félóránként közlekednek a vonalon Budapest és Székesfehérvár között (Z30 és G43), amelyek megállnak Kápolnásnyéken.

Biciklivel

A legsportosabb fesztivál jegyében idén is megrendezik a Tekerj az EFOTT-ra biciklitúrát (azaz a Giro d’EFOTT-ot)!S tart: Gárdony. Cél: körbetekerni a Velencei-tavat. A 35 km hosszú meneten túravezetők bemutatják a helyi látványosságokat. Bringázzatok egyet ezen a rózsaszín körön, és ingyenes belépést kaphattok a fesztivál első napjára, illetve gazdagodhattok egy Start-csomaggal is! Fontos, hogy a fesztivál teljes ideje alatt ingyenes, őrzött biciklitároló várja a bulizókat, és nyugodtan ott hagyhatjátok a kerékpárotokat.

Autóval

Bárhonnan is közelítetek a tájékozódásban segít a Waze vagy a Google térkép. Csak keressetek rá arra, hogy EFOTT Fesztivál, és máris mutatja, merre kell mennetek. Ha az M7-es autópálya felől jöttök, akkor a pákozdi lehajtónál forduljatok le. Onnan könnyen megtaláljátok a fesztivált.

Mi a helyzet a parkolással?

A fesztivál közelében parkolási lehetőség korlátozott számban érhető el, a parkolótól 5-10 perc sétával érhető el a fesztivál területe. A kijelölt parkolókkal kapcsolatban nem árt tudnotok, hogy ott a szervező őrzést nem biztosít, ezért az ott elhelyezett gépjárművek, és az azokban elhelyezett tárgyak tekintetében a szervező felelősséget nem tud vállalni.

Ha már a Velencei-tónál vagytok, hogy juthattok el a fesztivál területére?

Fesztivál busz

A fesztivál főbejárata és a kápolnásnyéki vasútállomás között fesztivál buszok fognak közlekedni, több megállóval. A vonatmenetrendhez igazodva, a buszok is fél óránként közlekednek. Az EFOTT-buszok 500 Ft/fő/út összegért visznek el mindenkit (és persze a cuccait). A jegyet a buszon tudjátok majd megvenni.

Dotto

Ha már Velencén vagytok, akkor az Ország út és az Evezős út kereszteződésétől Dottóval egyszerűen duhajkodhatjátok oda magatokat az EFOTT-ra. A dottó ingyenes!

Taxi

A fesztivál hivatalos taxi partnere a FőTaxi Velence. A szervezők javasolják, hogy a kellemetlenségek elkerülése végett fokozottan ügyeljetek arra, hogy kizárólag a hivatalos Főtaxi Velence logóval ellátott autókat használjátok.

Ha gyalog érkeznétek...

Akik gyalog érkeznének az EFOTT-ra azok számára fontos információ, hogy az Evezős úton végigsétálni 4 km, amely akár egy órát is igénybe venne, ezért számukra több megoldást is kínálnak a fesztiválra történő bejutáshoz. A fesztivál gyalogos megközelítése továbbá amiatt sem javasolt, mivel a buszokon, a Dottókon és a taxikon kívül, a munkagépek is az Evezős úton közlekednek, közvilágítás pedig nincs, így a gyalogos forgalom elől a biztonságotok érdekében az utat le is fogják zárni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek