2 hónapnál régebbi cikk

Indulhat az albérletek és eladó ingatlanok keresése
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Indulhat az albérletek és eladó ingatlanok keresése

A felvételi pontszámok kihirdetése után megkezdődhet a kiadó albérletek, megvásárolható lakások, házak keresése. Székesfehérváron leginkább a garzonokat szeretnék kivenni a leendő hallgatók.

A felvételi ponthatárok kihirdetésével biztossá vált, hogy melyik egyetemre nyert felvételt egy-egy hallgató. Megindulhat az albérletek vagy eladó ingatlanok keresése. Akik szeretnének Fehérváron lakást vagy házat vásárolni, mert ezt tartják jobb megoldásnak, Székesfehérváron 700-900 ezer közötti vagy akár 1 millió forint feletti négyzetméter árra számíthatnak a lakások esetében.

"A használt házak viszont sokkal olcsóbbak. Az új építésű házak ugyancsak 700 ezer forinttól 1 millió forint ffölöttig vannak a négyzetméter árak. A korszerűtlen, felújítandó házak esetében egy kicsit áresés történt, nem annyira keresik. Régebben a felújítandó lakásokat keresték, most pedig abszolút jellemző, hogy a felújított, szép állapotú lakásokat akarják. Lehet, hogy egy kicsit drágább, még igyekeznek, ami a tűréshatáron belül vannak, megvenni, mert nem akarnak csinálni semmit, és szeretnék minél magasabb áron kiadni."-mondta el Bencze Józsefné, a Fehérház Ingatlaniroda tulajdonosa.

Az ingatlanos szakértő hozzátette, már a hónap elején elindult az érdeklődés az albérletek iránt. Mint mondja, szeptemberig, az iskolakezdésig, folyamatosan nő a kereslet és a kínálat.

"Természetesen a garzont keresik, a kisebb lakásokat, a 40 négyzetméter alatti lakásokat keresik a diákok, olcsóbban. Azt is megteszik, hogy ketten-hárman összeállnak, és akkor van igény arra, hogy ketten-hárman összeállnak, egy három szobás panellakás, amely jobban fel van szerelve, azért képesek többet fizetni. Kicsit előtérbe került, hogy a minőségibb lakások."

Bencze Józsefné hozzátette, Székesfehérváron 130-250 ezer forint közöttiek az albérlet árak. Az eladási ár egy szobás lakás esetében 28-30 millió forint. A szobák ára is emelkedett, 70-90 ezer forint per hó, van ahol 100 ezer fölött van. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek