3 évnél régebbi cikk

Müller Cecília: a második hullám egyelőre a fiatalabb korosztályt érinti, és úgy tűnik, sokkal enyhébb lefolyású
Müller Cecília: a második hullám egyelőre a fiatalabb korosztályt érinti, és úgy tűnik, sokkal enyhébb lefolyású

Hetedik hete növekszik az igazolt koronavírusos fertőzések száma, ez már a járvány második hulláma, ami egyelőre jellemzően a fiatalabb korosztályokban okoz megbetegedéseket - erősítette meg az országos tisztifőorvos. Müller Cecília szerint nagyon fontos a járványügyi szabályok betartása, és a tanévkezdés miatt a gyermekekre is kiemelten kell figyelni.

Hétfőre 178 újabb embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 6139 főre nőtt a hazánkban beazonosított megbetegedések száma. Elhunyt egy 68 éves idős beteg, az elhunytak száma így 615 főre emelkedett, 3761-en pedig már meggyógyultak - írja a koronavirus.gov.hu.

Az országos tisztifőorvos a Fehérvár Televíziónak megerősítette, hogy ez már a járvány második hulláma, amelyben a vírus ugyanaz, ám többségében a megfertőződés a fiatalabb korosztályokban jellemző, a területi megoszlásban pedig a leggyakoribb a közösségi terjedés, azaz a gócpontok kialakulása. 

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a szeptembertől életbe lépő új jogszabályoktól a vírus behurcolásának megszűnését, és így a kedvező járványügyi helyzet fennmaradását várják. A tanévkezdés kapcsán külön ajánlásokat is megfogalmaztak.

A teljes interjú itt megtekinthető: 

Borítókép: ftv
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek