3 évnél régebbi cikk

Fehérvári blogger beszámolója Toszkánából - családtagja is elkapta a koronavírust
·Életmódkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Youtube.com/Viki ToszkanaMania
Fehérvári blogger beszámolója Toszkánából - családtagja is elkapta a koronavírust
·Életmódkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Tőle kétszáz méterre élő volt férje is elkapta a koronavírust. Videós beszámoló Toszkánából a Fehérvárról származó Nyitra Réka Viktóriától.

Hosszú hetek óta él kijárási tilalom alatt Toszkánában a székesfehérvári Nyitrai Réka Viktória, akit már korábban is bemutattunk nektek itt az fmc.hu-n, az Egy fehérvári anya élete a napsütötte Toszkánában című cikkünkben. 

Viki legújabb videós beszámolója április első három hetében készült. Bemutatja, hogy telnek a napjaik kamasz fiával és a kutyusukkal, hogyan vásárolnak be. Bár fő tevékenysége  - az odautazó turisták segítése kirándulások szervezésével, szálláskereséssel kapcsolatban - most átmenetileg szünetel, egyetlen percig sem tétlenkedik. Egy apartmanház felújítását vette szárnyai alá, felügyeli a fia online tanulását és vezeti a háztartást. 

Viki az elmúlt hetek betegszámaival kapcsolatban elmondta: Toszkánában nagyjából tizedannyi a fertőzöttet és halottat regisztráltak, mint  az északi régiókban, főleg Lombardiában. De az ő falujukban, a nyolcszáz fős lakosságú Lajaticoban is találtak néhány fertőzöttet, köztük nápolyi származású volt férjét is.

Bár fia édesapjától tizenkét éve elvált, alig kétszáz méterre élnek egymástól. Az ötvenöt éves férfi  megfertőződött a koronavírussal, az ő gyógyulásának részleteiről is hallhattok a videóban, illetve arról, hogyan zajlott és zajlik a koronavírusos fertőzöttek tesztelése Olaszországban.

Mint a felvételekből kiderül: ahogy a számok csökkenni kezdtek, az olaszokban felébredt az optimizmus, most már egyre többeket leginkább az foglalkoztatja, hogy mi lesz ezután.

Viki a videóban beszélt arról is, hogy a kijárási tilalom feloldásának tervezett időpontja, május 3-a után több déli tartomány vezetése tervezi a határainak lezárását, hogy ne terjedhessen tovább arrafelé is északról a vírus.

További részletekért nézzétek meg a videót, külön ajánljuk figyelmetekben a gyönyörű toszkán tájakon készült képsorokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek