1 évnél régebbi cikk

Január végéig meghosszabbítják az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban
Január végéig meghosszabbítják az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban

A könnyítéseket a pénzügyminiszter kedden a Facebook-oldalán közzétett videójában jelentette be az ágazati képviselőkkel folytatott egyeztetést követően.

Január végéig meghosszabbítják az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban; a vendéglátás, a szálláshely, a művészet, a szórakoztatás és a szabadidő szektorokban a bértámogatással 140 ezer munkahelyet véd meg a kormány - jelentette be a pénzügyminiszter kedden a Facebook-oldalán közzétett videójában, az ágazati képviselőkkel folytatott egyeztetést követően.

Amennyiben később az ágazat szereplői kezdeményezik, az intézkedések meghosszabbíthatók a keddi döntés értelmében.

Varga Mihály közölte: az ágazati szereplők jelezték, hogy bár az eddigi kedvező intézkedések nagy segítséget jelentettek a fennmaradásukban, a veszélyhelyzet meghosszabbításával a munkahelyek védelme érdekében további segítségre van szükségük.

Az adó- és járulékkedvezmények is megmaradnak, így az ágazatban működő vállalkozások mentesülnek a munkáltatói adóterhek megfizetése alól. Az eddigi lépéseket kiterjesztik az utazásszervezéssel foglalkozó cégekre is.

"A gazdaság újraindításában a magyar turisztikai szektornak is eredményesen kell részt vennie. Ehhez most az kell, hogy a költségvetés oldaláról is segítsük a fennmaradásukat, és megőrizzük a munkahelyeket" - fogalmazott a pénzügyminiszter.
(forrás: MTI)

Borítókép: Körtvélyes Tivadar, Németh-Nagy Róbert
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek