2 évnél régebbi cikk

Szombaton és vasárnap is folytatódik a lakosság oltása a székesfehérvári kórházban
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Vasvári Tamás
Szombaton és vasárnap is folytatódik a lakosság oltása a székesfehérvári kórházban

A hétvégén is folytatódik a lakosság oltása a fehérvári kórházban. Dr. Reiber István járványügyi főmunkatárs szerint körülbelül két hét múlva eljutunk a tömeges oltások fázisába.

Ezen a héten a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktatókórház oltóhelyein a lakossági oltások mellett pedagógusokat valamint várandós és szoptatós kismamákat oltottak Pfizer vakcinával - tudtuk meg dr. Reiber Istvántól, a fehérvári kórház járványügyi főmunkatársától. 

"A mai napon, szombaton és vasárnap is lakossági oltás folyik. Ez a mai nap még rendvédelmiek oltásával egészül ki. Továbbra is Pfizer és Szputnyik vakcinák oltása történik, azoknál, akik regisztráltak és a háziorvosuk a kórház jelentkező felületére beírta az érintett beteget" - tette hozzá. 

Az elmúlt napokban hat-nyolc oltóhelyen folyt az oltakozás párhuzamosan, ezzel a nap végére 1800-2000 lakos oltása történt meg az elmúlt napok folyamán.

"A hét első felében a már betervezett, inkább második oltás fog történni, és a hét közepétől, szerdától a frissen kapott jelzések alapján elindul egy nagyobb tömegű oltás, lakossági oltás, melyre SMS alapján kapják az időpontot a lakosok.

Jövő hét utáni hetekben ez a tervek szerint folytatódni fog és eljutunk a tömeges oltás fázisába, ahol sok 10-100 ezer oltás történik akár egy nap is!

A hétvégén hat oltópont működik egyszerre. Hét közben legalább 10-15 oltóhelyen tud napi 12 órában, óránként 30 ember oltást kapni, ha ezt összeszorozzuk igen szép mennyiséget kapunk!"

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek