1 hónapnál régebbi cikk

Mindened a jégkorong? Legyél versenybíró!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Mindened a jégkorong? Legyél versenybíró!

Leendő versenybírók jelentkezését várja a Fehérvár AV19. Aki elég kedvet, és önbizalmat érez magában és lemaradt volna a múlt vasárnapi elméleti és gyakorlati oktatásról, az még megteheti augusztus végén és szeptember elején.

A versenybíró szerepét, feladatait ismerhették meg azok, akik részt vettek a Fehérvár AV19 elméleti és gyakorlati oktatásán. A vasárnap délutáni edzőmérkőzés célja az volt, hogy új versenybírókat toborozzanak a csapatba.

„Az idei szezonban egyelőre egyesületek és települések toboroznak saját csapatukba leendő versenybíró kollégákat. Őket a Magyar Versenybíró Szövetség képzi, velük állnak majd szerződéses jogviszonyban” – mondta el Fényi Barnabás, a szövetség versenybírókért felelős munkatársa.

Hozzátette, hogy a bírók szerepe nagyban hozzájárul egy-egy mérkőzés sikerességéhez, amelyhez elengedhetetlen a felkészültség és a csapatmunka. A mostani alkalomra nemcsak Székesfehérvárról, hanem az ország minden részéről érkeztek fiatalok és idősebbek egyaránt, hogy kipróbálják magukat ebben a szerepben.

„Jegyzőkönyvvezetőket, eredményírókat és büntetőpadfelelősöket keresünk ilyenkor, ezeket a feladatköröket gyakorolják. Azonban a tanulás egy hosszú folyamat, mérkőzéseken lehet megszerezni a legtöbb tudást, az évek folyamán” – tudtuk meg Barabás Ferenc versenybírósági vezetőtől.

Augusztus végén és szeptember elején ismét egy oktatásra várnak minden érdeklődőt az Alba Arénába. Ezt követően sikeres vizsgát kell tennie a leendő versenybíróknak, ekkor kezdhetik majd meg a munkájukat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek