1 hónapnál régebbi cikk

Búcsúzott a Konferencia Ligától a Vidi
·Sportlabdarúgás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mátay Balázs
Búcsúzott a Konferencia Ligától a Vidi
·Sportlabdarúgás·Utolsó frissítés: undefined

A székesfehérvári labdarúgók harcoltak a szerda esti mérkőzésen, de nem tudtak olyan minőségű produkcióval előrukkolni, ami a továbbjutáshoz kellett volna. A ciprusiak megérdemelten jutottak a rájátszásba.

Hazai pályán 2-0-ra kikapott a ciprusi Omonia Nicosia csapatától az UEFA Konferencia Liga 3. fordulójának visszavágóján, így 0-3-as összesítéssel elköszönt erre az idényre az európai kupaporondtól a Fehérvár FC.

Pető Tamás vezetőedző és néhány játékos reménykedve nyilatkozott a meccs előtti napokban, hogy támadni kell, javítani a helyzetkihasználáson, mert akkor meg tudják csinálni, továbbjuthatnak a playoffba az Omonia elleni párharcból, annak ellenére,  hogy az ellenfél sokkal pihentebb, frissebb lesz, hiszen az első találkozó között ők nem játszottak a bajnokságban. A reménykedés hiábavalónak bizonyult, mert a ciprusiak a kezdéstől frissebbek, gyorsabbak voltak, mint a házigazda piros-kékek.

Még félóra sem telt el a találkozóból, amikor egy mintaszerű, gyors jobb oldali akcióval megbontották a vendéglátók védelmét, Simic az alapvonal és az ötös találkozásától visszagurította a labdát, amit Willy Semedo a kapuba helyezett. Teljesen megérdemelten vonulhattak Omonia vezetéssel a félidei pihenőre a felek, mert a Fehérvár FC egyszerűen nem tudott igazán nagy helyzetet kidolgozni, a kapu előterébe sem sokszor jutottak el, miközben az Omonia kihasználta az első komoly lehetőségét, de ezen felül is jóval többször próbálkozott érdemben, mint Csongvaiék.

A fordulás után három új játékossal próbálkozott frissíteni csapatát Pető Tamás: Pető Milán, Holender és Melnyik helyén Babos, Kovács Patrik és Huszti folytatta. Annyiban változott a játék képe, hogy egyre többet próbálkozott a Vidi, nem utolsó sorban Huszti hatalmas bedobásainak köszönhetően, de egyéb tekintetben is intenzívebbé vált a hazaiak focija. Egyre többször kellet védenie a ciprusiak brazil kapusának, a nem mellesleg kétszeres portugál bajnok Fabianónak. Léc alá tartó löketet, középre érkező közeli próbálkozást és egy fejest is hárított, s éppolyan biztos bástya volt hátul, mint a másik oldalon Tóth Balázs, aki most is csapata legjobbja volt, több bravúrt bemutatott.

Az 57. percben a kissé fásult Christensent Stefanelli, negyedórával később Katonát Kovács Mátyás váltotta. Továbbra is jobban nézett ki a Vidi, mint az első félidőben, de két tizenegyesgyanús szituációban is néma maradt a játékvezető sípja, hiába reklamáltak, csak egy sárga lapot harcoltak ki a hazai játékosok. Maguknak... A KL-ben nincs VAR a selejtezőkben, most azért néha hiányzott.

A legvégén, amikor már nagyon elkészült erejével a Vidi, hiába próbálkozott, hátul nagyon kinyílt. Ennek következtében az 5 perces hosszabbítás letelte után Tóth nagyot védett ugyan Charalampous lövésénél, a kipattanóra egy friss csereember, az éppen beállt Kakoulli érkezett és a kapuba helyezett. Ez azonban már nem osztott, nem szorzott.

Megérdemelten nyert az Omonia, amely a vártnál jobb játékerőt képvisel, ráadásul a frissesség is az oldalán állt, nem vitás, hogy jobb volt a Vidinél. Most már lekerül a heti kétmeccses dupla terhelés a piros-kék fiókról, ám ettől függetlenül az átigazolási időszakból hátralévő bő két hétben még 2-3 új, valóban erősítést jelentő játékost igazolnia kellene ahhoz, hogy aztán majd, ha Kastrati és Kalmár is visszatér - erre heteken belül sor kerül, Kastrati már a vasárnapi ZTE elleni bajnokin is bevethető lesz, Kalmár 2-3 hét múlva -, akkor egy igazén ütőképes kerettel gazdálkodhasson Pető Tamás. 

A ZTE elleni hazai NB I-es összecsapás vasárnap (augusztus 18.) 15.30-kor lesz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek