1 hónapnál régebbi cikk

Székesfehérváron át vezet a titkos, dugókerülő út a Balatonra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pénzcentrum
Székesfehérváron át vezet a titkos, dugókerülő út a Balatonra

Hőségriadó idején is jó választás lehet az az alternatív útvonal a Balatonra, ami Budapestről indulva Székesfehérváron át vezet a tó partjáig. Kicsit ugyan hosszabb, mint az M7-es autópálya, de garantáltan nem lesz dugó útközben.

Főképp a nyári hétvégék kezdetén alakul ki jelentős forgalom a magyar autópályákon, különösen az M7-esen, ahol gyakran tízezrek indulnak el az olyan népszerű belföldi nyaralóhelyekre, mint  a Balaton vagy a Velencei-tó. Az ilyen helyzetekben érdemes alternatív útvonalat választani, hogy elkerüljük a torlódásokat, még akkor is, ha ez hosszabb utazást jelent.

A Pénzcentrum egy olyan, kevesek által ismert kerülőutat ajánlott a napokban, mely Budapest és a Balaton között viszonylag gyors, és mégis kevésbé forgalmas. Az útvonal Budapesttől Budaörsön, Etyeken, Alcsútdobozon, Vértesacsán és Lovasberényen keresztül vezet a 811-es útra, majd Székesfehérvár érintésével érhető el Balatonfőkajár. Az útvonal hossza körülbelül 2-2,5 óra a nap bármelyik szakában, ráadásul a táj szépsége miatt is kitűnő választás lehet.

A pontos útvonal így néz ki:

Budapest > Budaörs > Etyek > Alcsútdoboz > Vértesacsa > Lovasberény > 811-es út > Székesfehérvár > Sárszentmihály > Sárkeszi > Nádasdladány > Jenő > Füle > Balatonfőkajár.

A Velencei-tóhoz ugyancsak elkerülhetik a dugókat a Budapestről indulók, ha Alcsútdoboznál Vértestarcsán keresztül, majd Lovasberény és Nadap útvonalon haladnak. Ez az alternatív útvonal különösen azoknak lehet hasznos, akik el szeretnénk kerülni a zsúfolt autópályákat.

A lap videós újságírója egyébként néhány hete ki is próbálta az M7-es mentesítő, titkos útvonalat, aminek segítségével 2 óra 5 perc alatt ért Budapestről Székesfehérváron keresztül a balatonakarattyai szabadstrandra:

Kapcsolódó
Ezeken a balatoni strandokon nem kell fizetni a fürdőzésért idén

Az ingyenes strandok többsége a Balaton déli partján található. A tó északi részén mindössze három helyen nem szednek belépőt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek