Drágul a parkolás Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Városgondnokság
Drágul a parkolás Székesfehérváron

Új neve lesz hamarosan az Alba Arénának, felújítják a tekepályát és meghosszabbítják az egészségfejlesztési terv időtartamát. A ciklus utolsó közgyűlését tartották pénteken.

Pénteken tartották a 2019 és 2024 közötti ciklus utolsó önkormányzati ülését Székesfehérváron, olvasható a város honlapján. A testület döntött többek között parkolási szabályok változtatásáról is.

A módosítások részeként az NFC-kártyával ingyenesen parkolható időt 60 percről 90 percre növelik a II. zónában, hogy megkönnyítsék azok helyzetét, akik ügyintézésre vagy orvosi ellátásra érkeznek.

A parkolási díjak is emelkednek, mivel a városüzemeltetés fenntartásához szükséges költségeket az infláció miatt csak díjemeléssel tudják ellensúlyozni. Az átlagos emelés 10 százalékos lesz. A kiemelt zónában 990 Ft/óra, az I. zónában 590 Ft/óra, a II. zónában 440 Ft/óra, a III. zónában pedig 300 Ft/óra lesz a parkolás díja, kivéve az autóbuszokat.

A közterület-használati díjak átlagosan 18 százalékkal nőnek, és most először emelik meg a minimális közterület-használati díjat 1000 forintról 2000 forintra.

Zárt ülésen tárgyalták az Alba Aréna névadó szponzori pályázatát is, ahol két erős pályázat érkezett be. A döntést hamarosan nyilvánosságra hozzák. Cser-Palkovics András polgármester szerint jelentős bevétel várható, amelynek egy része a város jégkorongcsapatához kerül.

Az ülésen több más témában is döntés született, például meghosszabbítják a helyi egészségfejlesztési terv időtartamát, új eszközökkel támogatják a Tóparti Gimnáziumot, és felújítják a KÖFÉM Teke Szakosztályának elavult pályáját. Székesfehérvár kezdeményezi egy új fórum, az „Agglomerációs Tanács” megalakítását is, amely konzultációs célokat szolgál majd a környező településekkel.

A polgármester kiemelte, hogy a következő önkormányzati ciklus október 1-én kezdődik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek