Féltonnás behemót nyerte a martonvásári tökmérő versenyt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Óriásnövény termesztők klubja
Féltonnás behemót nyerte a martonvásári tökmérő versenyt

Az 519 kilós, Superman névre keresztelt óriástök Vas vármegyéből érkezett a szombati versenyre.

519 kilós behemót nyerte az országos óriástök mérő versenyt Martonvásáron, derül ki az Óriásnövény termesztők klubjának posztjából. A jó hangulatú versenyt még a szitáló eső sem zavarta, ahova végül 18 versenyző 22 tökkel nevezett.

Az első helyet a szakonyfalui Vajda Ádám Superman névre keresztelt szörnyetege szerezte meg:

A második legnagyobb a tápiószentmártoni Kókai Tibor Lajkója lett 470 kilóval. Családban maradt a harmadik hely: Kókai Melinda Columbója 443 kilósra hízott.

Kókaiék egyébként a magyar óriástök-termesztés legendáinak számítanak. Kókai Tibor tavaly akkora tökkel érkezett a martonvásári versenyre, aminél nagyobbat még senki nem termesztett korábban Magyarországon:

Kapcsolódó
851 kiló: Fejérben dőlt meg a magyar óriástök-rekord

Még soha senkinek nem volt akkora töke Magyarországon, mint Kókai Tibornak. A hatalmas Lajkó II hivatalosan is bekerült a magyar rekordok közé.

Visszatérve a mostani mérésre: a bejegyzésben megjegyzik, hogy a versenyre érkezett még három darab jókora kolbásztök is. Horváth Gréta és Szép Liliána termései 125, illetve 121 centiméter hosszúra nőttek az idén, Keresztes Martin pedig egy 101 centiméteres kolbásztököt vitt el a szombati mustrára.

Az ország legnagyobb tökeit itt lehet alaposabban szemügyre venni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek