Megszorongatta a Vasast, de a hajrára elfáradt az újonc DKKA
Fehérvár Médiacentrum fotója
Schwanner Róbert / DKKA
Megszorongatta a Vasast, de a hajrára elfáradt az újonc DKKA

Félidőben még csak 3 pont volt a különbség a rutinosabb, erősebb fővárosiak javára, akik végül magabiztosan nyertek az abszolút újonc fehérvári kosaras hölgyek ellen.

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia (DKKA) csapata jóvoltából hosszú idő, egészen pontosan 24 év után ismét NB I-es női bajnokin szurkolhattak a székesfehérvári sportbarátok. A DKKA bemutatkozása a papírformát igazolta, miután a Vasas Akadémia szoros első félidőt követően a folytatásban felülkerekedett és 80-57-re legyőzte a lelkes, időnként jól is kosarazó házigazdát.

Szentpáli Gergő alakulatában Laufer Gabriella szerezte az első pontokat (Mindjárt egy triplát), s többször vezetett is az első két játékrészben még sokat hibázó és kétszer is 4-4 perces kosárcsendet tartó angyalföldiek ellen. 

A bátran kosarazó fehérváriak Lafuer újabb triplájával 22-21-nél vezettek utoljára a mérkőzésen, mert a Vasas kiváló minőséget képviselő légiósai, Jovana Boricic és Domonique Davis vezérletével egyre stabilabbá tette vezetését, majd az alaposan kifáradó DKKA ellenében behúzta a találkozót.

A vendéglátóknál Varga Sára 12, Marisa és Takács 11-11, Laufer 10 egységgel kezdte a legmagasabb osztályt, amelynek második fordulójában az NKA Universitas Pécs vendégei lesznek a fehérvári hölgyek, október 2-án, szerdán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek