Folytatódnak a városrészi szűrőnapok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Folytatódnak a városrészi szűrőnapok

Egészségnapot rendeznek a Köfém Művelődési Házban október 19-én szombaton. A szűrővizsgálatok előzetes regisztrációhoz kötöttek és a városrész lakóinak szólnak.

Folytatódnak a városrészi szűrőnapok Székesfehérváron. Ezúttal október 19-én, szombaton 9 és 13 óra között a 14-es választókörzetbe várják azokat, akik számára fontos a prevenció és az egészségmegőrzés. Östör Annamária, egészségüggyel, sporttal, és a társadalmi fenntarthatósággal kapcsolatos feladatok tanácsnoka a programsorozat sajtótájékoztatóján egyebek mellett az elsődleges célokról beszélt.

"Tegyünk mi is az egészségünkért! Mi is felelősséggel tartozunk ezért, nem tudjuk ezt mástól várni. Nekünk kell az egészséges életmód irányába mozdulni, sportolni és részt venni bizonyos szűrővizsgálatokon, amik segíthetnek egyes tünetek nélküli betegséget felfedezni" - hangsúlyozta Östör Annamária.

Békési Ferencné a városrész önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy a 14-es választókörzet lakóit várják a vizsgálatokra, tehát a Köfém lakótelepen, a Búrtelepen, Börgöndön és a Ráchegyen élőket.

"Nagyon fontosnak tartom, hiszen a megelőzés mindenféleképpen segít az egészséges életmódban. Szakemberek fognak vizsgálni minket és elküldenek szakrendelőbe, ha valami probléma van. Nagyon sok területen fognak vizsgálódni, érdemes eljönni" - emelte ki a városrész önkormányzati képviselője.

A résztvevőket az egészségnapon állapotfelmérés, kardiológia vizsgálat, bőrgyógyászati tanácsadás, csontsűrűség mérés, boka-kar index meghatározás és dietetikai tanácsadás is várja.

"Az aktív korúakat várjuk, elsősorban azért, mert ez egy szombati nap, amikor nem kell szabadságot kivenni azért, hogy valaki elmehessen egy vérvételre vagy egy bőrgyógyászati vizsgálatra és nem egy egész napos tortúra" - mondta Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési iroda szakmai vezetője.

A szűréseken való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre október 14-én, hétfőn reggel nyolc és délután négy óra között lesz lehetőség a +36-70-455-9930-as telefonszámon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek