Egy tárlaton néz farkasszemet a cerberus macska a túrórudi szívű bádogemberrel
Fehérvár Médiacentrum fotója
SZMB
Egy tárlaton néz farkasszemet a cerberus macska a túrórudi szívű bádogemberrel

A pályaválasztás előtt álló hetedik-nyolcadik osztályos diákokat és szüleiket várják elsősorban a Munkácsy Mihály Általános Iskolában megnyílt kiállításon, ahol a Hang – Szín – Tér Szakgimnázium diákjai mutatkoznak be.

A pályaorientációs tárlaton a Hang – Szín -Tér Művészeti Szakgimnázium diákjai mutatják be munkáikat, elsősorban a munkácsys fiataloknak. A két iskola múltja szorosan összefonódik, hiszen korábban, a munkácsys diákok művészeti tanulmányaimat a Hang-Szín Térben folytathatták tovább emelt szinten. Ugyan az oktatási rendszer azóta változott, de művészeti nevelés azóta is folyamatos a Munkácsyban, a Hang -Szin tér művészeti Szakgimnázium pedig azóta is kiemelt partnere az általános iskolának. 

"Műértő és műszerető közönséget szeretnénk nevelni."

Erről már Tóth Péter, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatója beszélt a kiállítás megnyitóján. Hozzátette,a két iskola között évtizedek óta szoros az együttműködés – sok diák folytatta egykori "munkcsáysként", a Hang – Szín  - Térben művészeti Szakgimnáziumban tanulmányait.

A pályaorientációs kiállításon a művészeti iskola grafikus, festő, szobrász, mozgókép- és animációtervezés szak tanulói is jelen voltak, így a pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályosok és a hamarosan döntés elé kerülő hetedikesek kérdéseiket is feltehették a középiskolás élettel kapcsolatban.

A kiállító diákokat és a  Hang – Szín -Tér Művészeti Szakgimnáziumot annak főigazgatója, Gerséné Krausz Szilvia mutatta be, mint mondta három fajta művészeti ágat lehet tanulni az iskolában. Zenei-, táncművészeti- illetve képzőművészeti irányba is folytathatják a diákok művészeti tanulmányaikat, Bodajkon. Az, hogy hány munkácsyst láthatunk majd viszont egy év múlva egy hasonló kiállításon, Hang-Szín - Teresként, kiderül jövőre. Az általános iskolás diákok, december 2-ig dönthetnek arról, hol szeretnék folytatni majd tanulmányaikat a jövő tanévben. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek