Kiváló és kreatív őszi-téli program a hosszú estékre
Fehérvár Médiacentrum fotója
maxdiszkont
Kiváló és kreatív őszi-téli program a hosszú estékre

Ahogy beköszönt az ősz, egyre rövidülnek a nappalok, és hosszabbak lesznek az esték. Már nincs kedvünk annyit kint lenni, főleg nem este, amikor már sötét van és hideg is. Ilyenkor szívesebben keresünk magunknak olyan elfoglaltságot, amit bent lehet végezni. 

Sokan szeretnek például alkotni, kreatívkodni, mert egyrészt kikapcsol, másrészt fejleszt, ráadásul az elkészült művet ki is tehetjük dísznek. Közös családi programnak is tökéletes lehet a festés, amelyhez remek festékeket találunk a Max Diszkontnál

Gyerekek alkotás közben

A gyerekek számára különösen fontos a festés, mert általa ismerkednek meg a színekkel, a textúrákkal, közben pedig szinte észrevétlenül fejlődnek. Nem érzik tehernek a tanulást, mert játék és szórakozás az egész tevékenység. 

Először kezdhetik az ujjfestékekkel, amihez ecset és semmilyen más eszköz sem szükséges, egyszerűen csak belemártják az ujjacskákat, és már készülhet is a nagy mű. Akár be is festhetjük vele az egész tenyerüket, és készíthetünk egy lenyomatot emlékbe. Az anyukák és a nagymamák nagyon szokták szeretni az ilyen ereklyéket. 

Terítsünk le egy nagy papírt, és bátran maszatoljanak kedvükre a legkisebbek, nem baj, ha még nem ad ki semmi általunk ismert alakzatot a papír és a festék kettőse. Viszont közben fejlődik a kéz, az ujjak mozgása, úgyhogy egyszer majd életre kelnek a papíron a figurák is. 

A sokoldalú akrilfesték kicsik és nagyok kedvence is egyben

A gyerekek által használt festékek ártalmatlanok az egészségre, mindazonáltal nagyon fontos, hogy csak ilyeneket adjunk a kezükbe. Népszerű alapanyag az akrilfesték is a kis művészeknek, de ezt már a felnőttek is nagyon kedvelik. 

Szinte bármilyen felület színesíthető és díszíthető vele: a kő, a papír, a hungarocell, az üveg, a fa, a bőr, a viasz, a gipsz, a vászon, a műanyag, az agyag és a kerámia nagyon szeretik és megtűrik magukon az akrilt. A végén le lehet lakkozni, hogy tartósabb legyen. 

Gyönyörűen lehet keverni a különböző árnyalatokat, és könnyű lemosni még száradás előtt. Nem büdös, nincsen semmilyen zavaró szaga, úgyhogy kellemes a vele való munka is. 

Csak kreatívan!

A felnőttek számára rendkívül szórakoztató és nyugtató, ellazító, stresszoldó program lehet a festés, és ha van kedvük, kipróbálhatnak többféle festéket is. A Max Diszkontnál be tudnak szerezni gouache festéket is, amely ideális illusztrációkhoz, művészi projektekhez, mert élénk színek jellemzik, mivel kiváló minőségű pigmenteket tartalmaz. Ráadásul kezdők is egyszerűen tudják kezelni, nem csak a tapasztaltabbak. 

Kifejezetten textilhez vagy üveghez kapható festékek is fellelhetők, amit értelemszerűen ezekhez az anyagokhoz érdemes felhasználni. Vízfestékek és olajfestékek is segítenek a kikapcsolódásban, akár kicsiknek, akár nagyoknak is. 

A festés a felnőtteknek lehet egy kreatív hobbi, a kicsiknek egy kiváló fejlesztő módszer. Ha pedig közösen végzik, akkor nevezzük együtt töltött minőségi időnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek