7 évnél régebbi cikk

Így éld túl a hétfőt! - Traffipax, hírek, időjárás
Így éld túl a hétfőt! - Traffipax, hírek, időjárás

Csak semmi kapkodás! Minden fontos infót összegyűjtöttünk, ami segíthet megkönnyíteni a hétfő reggelt.

Először is, indítsd a hétfő reggelt valahogy így:

Majd ha ez megvan, nézd meg, hogy hol számíthatsz traffipaxra Székesfehérváron és környékén.

M7 bal pálya Székesfehérvár és Martonvásár között (hajnali 4-6 óra között)
M7 bal pálya Székesfehérvár és Velence között (reggel 09-11 óra között)
Székesfehérvár, Nagyszombati út (reggel 09-11 óra között)
Székesfehérvár, Tompa M. u. (14.30-15.30-ig)
Székesfehérvár, Kadocsa út (17.30-18.30-ig)

Időjárás

Ha már megvan, hogy hogy mész munkába, számolj azzal, hogy hétfőn is kitart a kánikula. A nap nagy részében marad a túlnyomóan napos, meleg, többnyire száraz idő, de a délutáni órákban nyugaton, északnyugaton már megnövekszik a felhőzet és ott kialakulhat egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar.

Ez megvan?

1958-ban (58 éve) ezen a napon született meg Michael Jackson. Az amerikai popénekes tizenhárom Grammy-díjat kapott, tizenhárom alkalommal volt kislemeze listavezető az Amerikai Egyesült Államokban szólókarrierje alatt – többször, mint bármelyik másik férfi előadó a Billboard Hot 100 történetében – és több, mint 750 millió eladott lemezével méltán érdemelte ki a World Music Awards legtöbb felvételt eladó szólóelőadó díját. Dollármilliókat gyűjtött és adományozott segélyszervezeteknek. 2009. június 25-én halt meg Los Angelesben.

Érdemes megemlékezni a magyar irodalmi humor legnagyobbjáról is, Karinthy Frigyes ugyanis 78 éve, vagyis 1938.08.29-én hunyt el. Az író-költő a magyar nyelv bűvésze volt, csodálatosan tudott játszani a szavakkal, így születtek meg közismert szójátékai: az anagramma, az intarzia, az eszperente, a kecskerím és még sok más. humoreszkjei révén vált igazán népszerűvé. 1930 után agydaganat támadta meg, Stockholmban Olivecrona, a híres svéd sebész operálta meg. 

Fontosabb híreink

- Története során először lett Kazahsztán a kispályás labdarúgás Európa-bajnoka. A döntőben büntetőkkel győzték le a horvátokat, a harmadik helyen Csehország végzett. A dunaújvárosi Nagy Attila lett a magyar csapat legjobbja. További részletek a Kazahsztán nyerte a székesfehérvári kispályás foci-Eb-t című ckkünkben.

- Megteltek a strandok a Velencei-tónál az utolsó nyári hétvégén. Bár az időre nem lehetett panasz, a fürdőzők szerint a víz azért eléggé hideg volt. További részletek Velence is megtelt az utolsó nyári hétvégén című cikkünkben.

- Fényfestés lesz jövő hét szombaton este a bazilika homlokzatán. A 800 év történetéről szóló előadásra ingyenes jegyváltás szükséges: augusztus 29-től a Barátok Boltjában és a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban (Városház tér 4.) lehet hozzájutni a belépőkhöz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek