7 évnél régebbi cikk

Csütörtökön Cuccolj a Holdra!
Fehérvár Médiacentrum fotójaCsütörtökön Cuccolj a Holdra!

Áltudományos holdkő készítéssel, és -tapogatással, valamint kitűzők, pólók, táskák és tornazsákok "Holdható" kivitelezésével készül kiállításának zárórendezvényére Iski Kocsis Tibor. A művész LUNA című tárlata szeptember 18-ig még látogatható, a zárórendezvényt azonban már 15-én, vagyis csütörtökön megtartják. Cuccolj a Holdra 16:30-tól a Szent István Király Múzeumban!

Minden a Hold körül forog Iski Kocsis Tibor kiállításán, a művész óriás méretű szénrajzait ugyanis azok a fotódokumentumok ihlették, melyeket az Apolló 16 és 17 űrhajósai készítettek 1972-ben. A művész szerint a sikeres Holdra szállás az emberiség történetében az egyik legfontosabb esemény, s ma is hatással van ránk.

"A legizgalmasabb az volt, amikor láttam ezeken a színes negatívra, diára fotózott képeken a holdtájat. Minden fekete-fehér volt azon egyszerű ok miatt, mert a Holdnak nincs légköre, így a nap ultraviola sugárzása, színsemlegesítő hatása közvetlenül érvényesül a felszínen” - nyilatkozta korábban a Fehérvár Televíziónak Iski Kocsis Tibor. 

Az alkotó az elmúlt tíz évben nagy figyelmet szentelt a festőrajznak, az olyan rajzoknak, amelyek hangsúlyosan a festői gondolkodás mentén valósulnak meg. Az óriás méretű alkotások fantasztikus hatást gyakorolnak a kiállítóteremben, elgondolkodtató, tudományos felfedezésre invitálják a szemlélődőt. Nem csoda, ha úgy érezzük a tárlaton, hogy mi magunk is ott vagyunk: emberek a Holdon.

 A zárórendezvényen a részvétel ingyenes.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek