6 évnél régebbi cikk

Érthetetlen rongálás Fehérváron - megint letörték a teknősszobor fejét
·Hírekrongálás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Érthetetlen rongálás Fehérváron - megint letörték a teknősszobor fejét
·Hírekrongálás·Utolsó frissítés: undefined

Néhányan remekül szórakoztak szombat éjszaka, a partit pedig megkoronázták egy kis teknősvadászattal, de nemcsak letörték a Gáz utca-Sarló utca sarkán álló szobor fejét, hanem körömlakkal ki is rúzsozták.

Lassan két éve már, hogy senki nem érezte a késztetést kipróbálni: tényleg le lehet-e törni a Gáz utca-Sarló utca kereszteződésében álló teknősbéka fejét. Szombat éjjelig. Ekkor ugyanis, vélhetően néhány jól sikerült óra után és kellően feldobott állapotban, újra ellenfelet kapott öreg teknősbarátunk, ám ezúttal sem győzhetett.

A diadalmas nyertes pedig, hogy feltegye a koronát művére, megjelölte áldozatát: ezüst csillámlakkal kirúzsozta a száját és röpke pillangót rajzolt a talapzatra. Utóbbi a képeken is remekül kivehető.  

A Tardosi mészkőből készült teknősszobrot Kocsis Balázs szobrász, restaurátor készítette 1998-ban. Eredetileg ivókútként működött, de 2014-től – amikor ismét megrongálták –, már „csak" egy kedves szobor a gyerekek és a gyereklelkű felnőttek örömére.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a teknősfejet munkatársunk találta meg, magával vitte, megelőzendő, hogy bárkinek gusztusa támadjon rá, vagy akár egy jó tekifej focimeccsre... A letört darab már Kocsis Balázs szobrász, restaurátornál van, de visszahelyezésével tavaszig még várni kell.

„Az nagyon jó, hogy megvan a fej, mert így legalább nem kell újrafaragni, ám így is csak tavasszal tudom visszahelyezni a megrongált darabot, mert a kőragasztó kötéséhez jelenleg nincsenek megfelelő időjárási viszonyok." – mondta el Kocsis Balázs.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek