2 évnél régebbi cikk

Vérlázító rongálás – Gubás Gabit gyalázó graffiti jelent meg a Sóstón
·Bűnügyrongálás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/cserpalkovicsandras
Vérlázító rongálás – Gubás Gabit gyalázó graffiti jelent meg a Sóstón
·Bűnügyrongálás·Utolsó frissítés: undefined

Minősíthetetlen, obszcén stílusban gyalázták Gubás Gabi színésznőt, az Elkxrtuk című film főszereplőjét. Nem a véleménynyilvánítással van baj. A probléma, hogy ez a Sóstó természetvédelmi terület rongálásával járt együtt, ami joggal vágja ki a biztosítékot minden jó érzésű embernél.

A város megtette a feljelentést - erről is tájékoztatta Cser-Palkovics András a fehérváriakat. A polgármester közösségi oldalán kifejtette, hogy megérti, ha valakinek nem tetszett az Elkxrtuk című film, azonban véleménynyilvánításnak ezt a formáját elfogadhatatlannak, sőt "bicskanyitogatónak" tartja, ráadásul mindez egy természetvédelmi terület megrongálásával járt együtt.

Mert értem, hogy valakinek nem tetszett az Elkxrtuk. Azt is értem, ha valaki nem úgy látja, ítéli meg a filmben megjelenő karaktereket, személyeket, ahogyan azt az alkotók ábrázolták. Mindennek azonban hangot lehet adni civilizált és 21. századi módon is. Úgy, hogy emberek maradjunk, nem elfelejtve, hogy nőről ilyet magára valamit is adó ember soha nem mond vagy ír le - fejtette ki véleményét Cser-Palkovics András hozzzátéve, hogy Gubás Gabriellát kiváló színművésznek tartja, aki nem érdemli, hogy arctalan, gyáva emberek mocskolják a nevét egy filmszerep miatt. 
Cser-Palkovics András úgy fogalmazott, hogy egyetlen művész sem érdemelné ezt. "Ha ezt a minimumot nem tudjuk teljesíteni, akkor nyugodtan elfelejthetjük a művészetek és a kultúra szabadságáról alkotott ideáljainkat és elvárásainkat is"  – áll a Facebook posztban hozzátéve, hogy  bűntetőfeljelentést megtették és bízik abban, hogy mielőbb előkerül az elkövető.
"Emellett pedig abban is bízom, hogy ellenzéki kollégáim – akik bár valószínűleg maguk sem kedvelik az Elkxrtuk című filmet, elhatárolódnak a városunk és a jó ízlés ilyen rombolásától"  – fogalmazott a bejegyzésében Székesfehérvár polgármestere.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek