2 évnél régebbi cikk

A nyomozók vádemelést javasolnak az Országalmát megrongáló férfival szemben
·Bűnügyrongálás·Utolsó frissítés: undefined
A nyomozók vádemelést javasolnak az Országalmát megrongáló férfival szemben
·Bűnügyrongálás·Utolsó frissítés: undefined

A férfi augusztus 27-én törte le az Országalma tetején lévő kőkeresztet.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai nyomozást folytattak egy budapesti lakos ellen, aki a megalapozott gyanú szerint augusztus 27-én 0 óra 40 perc körül Székesfehérvár belvárosában, a Városház téren található, szökőkúttal körbevett Országalmára felmászott, ott fotókat készített, majd a műemlék tetején lévő kőkeresztet letörte, ami a vízbe esett - írja a police.hu.

A bűncselekmény helyszínén tetten ért 23 éves férfit a rendőrségre előállítottak. Az elkövetőt védett kulturális javak körébe tartozó műemlék megrongálásával elkövetett bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során beismerő vallomást tett, és úgy nyilatkozott, hogy megbánta tettét.

A székesfehérvári nyomozók az ügy vizsgálatát a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek továbbították.

Az Országalma kőkeresztje azóta már visszakerült a helyére, erről bőven alább olvashattok:

Kapcsolódó
Visszakerült a helyére az Országalma keresztje

A múlt heti rongálás után Nyakas Pál kőfaragó mester munkájának köszönhetően ismét visszakerült a helyére az Országalma keresztje - jelentette be közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

Borítókép: police.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek