7 évnél régebbi cikk

Virágutat és szoborkertet avattak a a királyszállási Trianon Múzeumban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh-Nagy Róbert
Virágutat és szoborkertet avattak a a királyszállási Trianon Múzeumban

Egész napos programmal várta a megemlékezőket a Trianon Múzeum a királyszállási Nagy-Magyarország Parkban. A trianoni békediktátum 101-ik évfordulóján a rendezvényen felavatták a Virágnak Virága Kárpát-medencei Illat-és Virágutat és az általa ölelt szoborkertet.

A Magyar Honvédség Légierő Fúvószenekara nyitotta meg a Nagy-Magyarország Parkban a trianoni békediktátum aláírásának 101-ik évfordulóján az emlékrendezvényt.

A Trianon Emlékmúzeum a 101-ik évfordulóra virág és illatúttal ölelt szoborparkot tervezett. A szoborparkban Tóth Kázmér szegedi építésznek köszönhetően 100 év után újra együtt látható az 1896-ban felállított, mára már nagyrészt lerombolt, Magyarország ezer éves fennállását hirdető alkotások közül Nyitra, Zimony, Munkács, Brassó, Dévény, Pusztaszer és Pannonhalma emlékműve.

Az eredeti alkotások kicsinyített másolatait a történelmi Magyarország arányosan megrajzolt határain belül az eredetinek megfelelő pontokon helyezték el.

A határvonalat jelölve több mint 200 növényfajt bemutatva jött létre Virágnak Virága Kárpát-medencei Illat-és Virágút. A Trianon Múzeum az évfordulóra közel 20 kiadványt is megjelentetett, többek között a magyar békedelegáció teljes dokumentum gyűjteményét.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek