7 évnél régebbi cikk

Plüssmacikat gyűjtenek a Fejér Megyei Szent György Kórháznak
Fehérvár Médiacentrum fotójaPlüssmacikat gyűjtenek a Fejér Megyei Szent György Kórháznak

Facebookon találtunk rá arra a kezdeményezésre, amelynek szervezői plüssmacikat gyűjtenek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára. Az ötletgazdák december 15-ig várják a játékmacikat.

Már majdnem 1500 megosztásnál jár az a kezdeményezés, amelynek célja, hogy plüssmacikat gyűjtsön a Fejér Megyei Szent György Kórház kis betegeinek. A cél érdekében a kezdeményezők egy Facebook eseményt hoztak létre, ahol az aktuális "Mackó gyűjtőpontokat" is közzéteszik. Amellett, hogy az eseményre a megye minden részéből jelentkeztek macit adományozók, olyanok is jelezték részvételüket, akik azt vállalták, hogy begyűjtik a játékokat.

Plüssmacit a Fejér Megyei Szent György Kórházba Facebook-esemény oldaláról kiderül, nem ez az első ilyen jellegű kezdeményezés az országban. A szervezők szerint volt már hasonló akció: akkor a segíteni szándékozók az Országos Mentőszolgálat Győr-Moson-Sopron és Békés megyei részlegének gyűjtöttek plüssmacikat. Az ötletgazdák azt is írják, hogy tanulmányok, felmérések és hosszú évek tapasztalatai bizonyították, hogy a beteg gyerekek egy plüssmaci ölelésével sokkal gyorsabban megnyugszanak. Példának hozzák fel Ausztráliát, ahol - mint írják - szinte minden mentő- és tűzoltóautóban található egy játékmaci. Ezért is célja a szervezőknek, hogy karácsonykor ne maradjanak plüssjáték nélkül a székesfehérvári kórház gyerkőcei.

Aki macit szeretne felajánlani, vagy macigyűjtőként részt venni az akcióban, az a Facebookon jelezze azt a kezdeményezőknél. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek