2 évnél régebbi cikk

Jelentős adományt kapott a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász
·Egészségjótékonykodás·Utolsó frissítés: undefined
Jelentős adományt kapott a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász
·Egészségjótékonykodás·Utolsó frissítés: undefined

4000 darab borostyán kivonatot tartalmazó szopogató pasztillát adományozott a PatikaPlus Gyógyszertárak a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitásznak. Az ajándékot a Karitász önkéntesei fogják szétosztani a rászorulók között.

Az őszi / téli időszakra gondolva keresték fel a PatikaPlus Gyógyszertárak képviselői a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászt, hogy átnyújtsák a székesfehérvári székhelyű cégcsoport adományát: 4000 db borostyán kivonatot tartalmazó szopogató pasztillát.

4000 db borostyán kivonatot tartalmazó szopogató pasztillát adományoztak a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitásznak

Temesvári Márta

A látogatás során a szervezet vezetője, Nagy Lajosné elmondta, hogy a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász - alkalmazottai és önkéntes segítői révén – (többek között) segítséget nyújt a plébániai karitász csoportok szervezéséhez és működéséhez, összefogja, támogatja és irányítja azok munkáját. Tevékenysége három megyét is érint. Az egyházmegye területén 94 csoport működik és 1.000 önkéntes nyújt szolgálatot.

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász gondoskodik a Karitász munkatársak szociális képzéséről, valamint szoros együttműködésben áll a Katolikus Karitásszal is. Ebből adódik, hogy részt vesz különböző segélyprogramok helybeli lebonyolításában. A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász fenntartásában működik a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye és Támogatott Lakhatás is.

Nagy Lajosné, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász vezetője

Temesvári Márta

A most kapott adományt a plébániák köré szerveződő önkéntes csoportokhoz fogják eljuttatni a következő napokban, s ők osztják majd szét a látókörükben lévő rászoruló családok között.

Azok, akik segíteni szeretnék a Karitász munkáját, többféle lehetőség közül választhatnak:

Adományaikat – használati tárgyakat, tartós élelmiszereket – elvihetik például közvetlenül a Székesfehérvár, Lövölde út 28/a cím alatt lévő központba. A legtöbb rászoruló élelmiszert szokott kérni az önkéntesektől, így leginkább arra van most szükség.

A pénzbeli támogatást az alábbi bankszámlára lehet utalni: OTP Bank 11736116-20151115

A Karitászboltban jelképes áron lehet vásárolni - és így segíteni a rászorulókon

Temesvári Márta

Aki a fizikai munkáját szeretné felajánlani, azt is tárt karokkal fogadják. Többek között szerdán és pénteken reggel lenne szükség olyan önkéntesre, aki segít a pékségek vagy az áruházak által felajánlott, a boltok esti zárásakor megmaradt pékáruk családok számára való porciózásában. A családok ugyanis ezen a két napon mennek élelmiszerért a Karitászhoz. Az „élelmiszermentés” egyébként mindennap feladattal jár, csak azt az önkéntes csoportok viszik el pl. Seregélyesre, Kőszárhegyre, Perkátára, illetve a székesfehérvári rászorulóknak.

Sőt, van még egy közvetett mód is a segítésre: a Karitászboltban hétfőtől péntekig, 10-16 óráig bárki vásárolhat, az üzlet bevételéből pedig élelmiszereket és gyógyszereket vesznek a rászorulóknak. A jótékonysági bolt 1995 február óta működik: jó állapotú ruhákat, cipőket, bőrárukat, üveg- és porcelán tárgyakat, játékokat, ékszereket, bizsukat kínál jelképes áron.

Borítókép: Temesvári Márta
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek