7 évnél régebbi cikk

Ezzel a cikkel, meg esővel és köddel kezdjük a novembert
Fehérvár Médiacentrum fotójaEzzel a cikkel, meg esővel és köddel kezdjük a novembert

Akkor hát ez is eljött: itt van az év utolsó előtti hónapja. Normális körülmények között a november esős, ködös, taknyos és sárral gazdagon tűzdelt. A napot csak ritkán látjuk, és akkor is minek? Úgyis mindenki dolgozik négyig, amikor meg már bőven elkezdődik a napnyugta,. Ilyen lesz vajon ez a november is?

Szépen lassan rákanyarodunk a télre, már csak a november választ el minket ettől. A hónap első két napján még csak-csak valami olyasmit produkál az időjárás, mint az elmúlt napokban, de utána nem lesz kegyelem: tényleg beindul az ősz. Úgyhogy alaposan nézzük meg elsején (Mindenszentek napja) és másodikán (Halottak napja) a hőmérő higanyszálát, ami maximum 12 fokig kúszhat majd, mert legközelebb arra, hogy kétszámjegyű és ráadásul plusz legyen a hőmérséklet a hónap közepéig alig-alig lesz példa.

Hogy érezzük a törődést, a nagyszerű novemberi hónapkezdéshez szinte minden nap kalkuláljunk valamennyi csapadékkal - kivéve elseje és másodika -, éjszakánként pedig fagypont közeli, nagy ritkán az alá is benéző hőmérséklettel. Napközben a hónap közepéig jellemzően 7-9 közötti maximum hőmérsékletet várnak az Időkép szakemberei.

Mi az, ami még hiányzik egy igazi őszhöz? Hát persze, hogy a köd! Azt is megkapjuk, nem kell aggódni: a hónap harmadik napjától nyugodtan készüljünk úgy, hogy ez is nehezítheti a közlekedést. És ha már közlekedés: aki eddig még nem tette meg, most aztán mindenképpen rohanja le kedvenc gumisát és cseréltesse le a nyári gumikat télire. Utóbbiakról egy hasznos írás itt: Minden, amit a téli gumikról tudnod kell.

Végül az ilyenkor már szokásosan meginduló "Lesz-e idén fehér a karácsony?" találgatásra és szomszédtól hallott tuti tippekre az alábbi, jelen pillanatban egyetlen és megalapozottnak tűnő szakértői véleménnyel tudunk reagálni: passz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek