7 évnél régebbi cikk

Akár Szerbia felé is tarthat Lola, de nem ez a valószínű - Segítsünk megtalálni a Sukorón eltűnt agarat!
Fehérvár Médiacentrum fotójaAkár Szerbia felé is tarthat Lola, de nem ez a valószínű - Segítsünk megtalálni a Sukorón eltűnt agarat!

Valószínűleg futni indult az a két éves whippet agár, aki hétfőn tűnt el Sukorón. A kutya gazdája szerint bárhol lehet Lola, nem kizárt az sem, hogy a tenyésztőhöz indult vissza - bár ennek szerinte és szakemberek szerint is kicsi az esélye.

Lola két hete került egy szerbiai tenyésztőtől jelenlegi gazdáihoz. A sukorói család nagy szeretettel fogadta a két éves whippet agár szukát, aki szintén otthonosan érezte magát már néhány nap után, nyoma sem volt honvágynak. A kutya új gazdája ezért sem tartja túl valószínűnek, hogy az eltűnés után Lola Szerbia felé, a korábbi otthona irányába tartana.

- Egy véletlen folytán pár pillanatra nyitva maradt a kapu hétfő reggel, amin kifutott a kutya. Lola azon az útvonalon indult el, amin mindig sétálni vittük - idézte fel az eseményeket Lauschmann Ildikó az fmc.hu kérdésére. - Ezúttal azonban mi munkába és a gyerekekkel iskolába indultunk volna. Mivel a whippet agárnak nagy a mozgásigénye, azt gondolom, hogy ezúttal is futni indult, csak valahol eltévedhetett, hiszen még csak két hete van nálunk - tette hozzá a gazdi.

A kutyát eltűnése óta kétszer vélték látni: egyszer Gárdonyban, egyszer pedig Nagyvenyim környékén.Lola gazdája szerint ha ez valóban az ő kutyájuk volt, akkor elképzelhető az a verzió, hogy a Duna mentén tart a kutya Szerbia felé a korábbi gazdihoz. Ezt azonban sem ő, sem a szerb tenyésztő, sem pedig az agár fajtamentéssel foglalkozó szakemberek nem tartják valószínűnek.

- Ezek a kutyák nagyon gyorsak, 65-70 km/h sebességgel is tudnak futni és egy nap akár 80-100 kilométernyi távolságot is képesek megtenni - folytatta Lauschamann Ildikó. - Tapasztalatok alapján a legnagyobb valószínűsége mégis annak van, hogy az eltűnés helyéhez képest 30 kilométeres körzeten belül van Lola, csak nem talál haza. Éppen ezért azt kérjük, hogy ha bárki látja, próbálja meg befogni, mert ha minket értesít, autóba ülünk és mire Sukoróról a helyszínre érünk, addigra a kutya már nem lesz ott - mondta az aggódó gazdi.

Lola nagyon jámbor állat, ellenben elég bizalmatlan. Idegenek közeledésre valószínűleg el fog menekülni, semmint hogy harapjon vagy agresszív legyen.A kutya nyakában egy barna bőrszíjon piros medál található, rajta a neve (Lola) és a gazdik telefonszáma (06 30 9 464 991). Lola különös ismertetőjegye, hogy a feneke fölött a hátán egy furcsa fehér folt látható.

Lauschmann Ildikó azt kéri, hogy ha bárki látja Lolát, próbálja meg befogni, vagy értesítse az aggódó családot a 06 30 9 464 991 vagy a 06 30 997 29 76-os telefonszámon. A megtaláló számára pénzjutalmat ajánlottak fel.

Lola, a Sukorón eltűnt whippet agár (Fotó: Lauschmann Ildikó)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek