7 évnél régebbi cikk

Csúszkálásra fel! - Mikulás napján nyit meg a fehérvári korcsolyapálya a Zichy-ligetben
·Sportkorcsolya·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaCsúszkálásra fel! - Mikulás napján nyit meg a fehérvári korcsolyapálya a Zichy-ligetben
·Sportkorcsolya·Utolsó frissítés: undefined

Már javában tart a fehérvári Kori Liget kiépítése a Zichy-ligetben. Úgyhogy lassan érdemes lesz előásni a korcsolyákat a szekrény mélyéről, ha szükséges vigyük el éleztetni is, hiszen nemsokára ezerrel csúszkálhatunk a korcsolyapálya jegén a park karácsonyi fényei alatt.

Ez már a hatodik alkalom lesz, hogy a fehérvári Zichy-ligetben, a zenepavilon körül megnyit a szabadtéri Kori Liget, melyre valószínűleg a hétvégén kerül sor. A mintegy 700 négyzetméteres, 100 korcsolyázót befogadó pályán nemsokára gyerekek, diákok, felnőttek és sportolók is egyaránt kiélvezhetik a korcsolyázással járó csúszkálások és esések örömeit.

A pályát hétköznapokon kora délutánig a fehérvári óvodások és iskolások díjtalanul használhatják az önkormányzat jóvoltából, délután és hétvégén pedig az egész város birtokba veheti a jeget. A Kori Ligetben öltöző és értékmegörző mellett korcsolyabérlésre is lesz lehetőség, a jegyárakról pedig a korcsolyapálya Facebook oldalán tájékozódhatsz.

A fények mellett az itt kapható karácsonyos italok is hozzájárulnak hangulathoz: forró csoki, meleg tea és forralt bor is lesz az ételbárok kínálatában. 

FRISSÍTÉS:

A Kori Liget az évszaknak ellentmondó meleg időjárás miatt nem ezen a hétvégén, hanem a jövő hét elején nyitja meg kapuit. 

- Az előrejelzés erre a hétre az volt, hogy az éjszakák mínuszos hőmérsékletűek lesznek, ennek ellenére csütörtök éjszaka 5 fok volt. Ma is meleg van, ráadásul nekünk a szél a legrosszabb, mert a hideget, amit előidézünk, azt a szél elfújja. Szóval a most hétvége helyett a következő hét elején fog megnyitni a Kori Liget, hagyományosan a polgármesterúr köszöntésével - mondta Bekő Kata, a létesítmény vezetője.

FRISSÍTÉS:

Mikulás napján, december 6-án 18 órakor nyit meg a Kori Liget! A nyitás napján minden látogató ingyenesen veheti birtokba a friss jeget.

A készülő pályáról a Fehérvár TV készített riportot.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek