7 évnél régebbi cikk

Nem szabad bedőlni a kamu egészségközpontok kamu közérzetjavítóinak!
Fehérvár Médiacentrum fotójaNem szabad bedőlni a kamu egészségközpontok kamu közérzetjavítóinak!

Akkor meg pláne nem, ha belénk akarják beszélni, hogy betegek vagyunk, de persze a saját forgalmazású méregdrága termékük segíthet rajtunk.

A technika ugyanis nagyjából ez. Bevett módszer, hogy rendszerint idős, az egészségükre érzékeny embereket invitálnak ingyenes állapotfelmérésre, ahol általában kiderül, hogy valami nincs rendben. A beetetés nagyon hatásos, ezeket a "vizsgálatokat" ugyanis egészségközpontokban végzik, sokszor olyan helyiségekben, melyek nagyon hasonlítanak egy kórházi szobára, vagy orvosi rendelőre. Az elvégzett teszteket kiértékelve aztán rossz eredményeket közölnek a pácienssel, és arra bírják rá, hogy vásároljon a több százezer forintos közérzetjavító termékükből. Csakhogy ezek nem tekinthetőek egészségmegőrző termékeknek.

Czifra-Szabó Judit fogyasztóvédelmi osztályvezető azt tanácsolja, hogy ha gyanús megkeresést kapunk, kérdezzünk rá ismerőseinknél, hogy az adott egészségközpontban ténylegesen működik-e egészségügyi intézmény, de fordulhatunk akár egyenesen a fogyasztóvédelemhez is. Ha pedig az egészségünkkel kapcsolatban szeretnénk pontosabb, tényszerű képet kapni, akkor figyeljük, hogy mikor rendeznek egészségügyi szűréseket a városban. Erről a Fehérvár Médiacentrum felületein például könnyen információt kaphatunk.

Czifra-Szabó Judit fogyasztóvédelmi osztályvezetőt egyébként a Fehérvár TV szólaltatta meg az alábbi összeállításban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek