7 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Hülye Járások Világnapja, Ocho Macho-koncert és Pompeji-kiállítás
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Hülye Járások Világnapja, Ocho Macho-koncert és Pompeji-kiállítás

Fiers kolléga jelenleg az ágyat nyomja, úgyhogy ezen a héten rám maradt a programmustra. És én ezt nem bánom, mert rengeteg jópofa programmal lehet számolni ezen a hétvégén is.

Hülye Járások Világnapja

Időpont: április 1-je, szombat 17:30
Helyszín: Országalma

Ha a hétvégéről beszélünk, ne felejtsük el, hogy szombaton van április 1-je, ami ugyebár a bolondok napja. Számíthatunk ugratásra a barátainktól, kollégáinktól, meg úgy en bloc mindenkitől. És számíthatunk jópofa rendezvényekre is, így például Fehérváron is lesz Hülye Járások Világnapja. Aki szereti a Monty Pythont, az tudja, miről van szó, aki nem, az most megszeretheti, és ki is próbálhatja, hogy milyen eszement dolog a "hülyejárás".

Budapesten már évek óta rendeznek 'hülyejárást', Fehérváron azonban ez lesz az első alkalom. Aki szeretne részt venni a programon, vagy csak szeretné megnézni, hogy miről is van szó, az 17:30-kor látogasson el a Városház térre az Országalmához. Elvileg egy órán keresztül lehet majd találkozni hülyén járó emberekkel.

Addig is lehet tanulni a profiktól:

 Ocho Macho Carnival

Időpont: április 1-je, szombat 20:00
Helyszín: Fezen Klub

Röviden és tömören: jön az Ocho Macho a Fezen Klubba! A fiúk munkássága során én leragadtam az "Az öreg raszta tanítja Everything’s alright" sornál, amit a dal megjelenésekor hónapokig nem hallottam ki és szentül hittem, hogy az egész sor angolul van, csak én nem értem. Ennek ellenére, vagy hát éppen ezért lett az egyik kedvencem, s még ma is torkom szakadtából üvöltöm, ha meghallom, hogy "jó jó jó jó jó jó de jó nekem". Nem érdemes tehát kihagyni őket, biztos remek bulit csapnak majd a srácok. 

Ha valaki eddig más bolygón élt volna, erről a dalról van szó:

Pompeji - Élet és halál a Vezúv árnyékában

Időpont: augusztus 20-ig nyitvatartási időben
Helyszín: Gorsium Régészeti Park 

Remek kiállítás látogatható a Gorsiumban, a Pompeji anyagnak köszönhetően ugyanis maga az ókori Római Birodalom mindennapjai elevenednek meg. Volt szerencsém ott lenni a megnyitón, amelyről itt számoltam be. Sokkal többet nem tennék most hozzá, nézze meg mindenki, akit érdekel a történelem, mégiscsak egy letűnt kor "kőbe fagyott" emlékeiről van szó.

Bolondos Dallamok - Rajzfilmzenék a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekarral

Időpont: április 1-je, szombat 17:00
Helyszín: Koronás Park

Személy szerint imádom, amikor egy fúvószenekar filmzenéket játszik. Gondoljunk csak a Star Wars és a Karib-tenger kalózainak zenéjére, melyeket, ha élőben hallunk, biztosan megmozdul bennünk valami. A kisebbeknek is hasonló érzésben lehet részük, ha meghallják a Jégvarázs, a Vuk, a kicsivel nagyobbak pedig a Batman, a Pókember, vagy a Superman zenéjét.

Valami ilyesmiről van szó:

 Fejér Megyei Diáknapok - Kulturális seregszemle

Időpont: március 31. - április 2.
Helyszín: Művészetek Háza (központ), részletek itt

A diákrendezvények mindig nagyon ígéretesek, anno, amin tudtam, én is részt vettem. A Fejér Megyei Diáknapok március 31-én 10 órakor kezdődik, a hivatalos megnyitó pedig április elsején, szombaton 9 órakor lesz a Diáknapok központjául szolgáló Művészetek Házában. A megye középiskoláinak kulturális seregszemléje hét helyszínen, három napon át zajlik majd. Részletes program itt érhető el.

Budapesti Tavaszi Fesztivál

Időpont: március 31. -  április 23. 
Helyszín: Budapest

Aki pedig a hétvégét nem a városban tölti, annak is akad program a közelben, így például "az nagy Budapesten" is. Most rendezik ugyanis a Budapesti Tavaszi Fesztivált, ahol olyan emberek munkáival és előadásaival találkozhatnak az érdeklődők, mint például John Malkovich, Georg Baselitz, Gyenyisz Macujev és Daniele Gatti. A fesztivál ideje alatt 40 helyszínen több mint 120 programmal készülnek a szervezők. 

 Részletek a fesztivál honlapján.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek