6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: LEGO, Brazilok és Ikon Club
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: LEGO, Brazilok és Ikon Club

Reméljük, hogy a táciaknak április 29-én a Floraliával végre sikerül meghozni a tavaszt, hiszen a jövő hétvégén jubileumához ér a Velencei-tavi Hal- Vad- Bor- és Pálinkafesztivál, – és bár ez az időjáráson most nem látszódik – ez általában a nyári szezon első eseménye szokott lenni Agárdon. Viszont hogy addig se ne unatkozzunk, se ne fagyoskodjunk, hoztunk néhány beltéri programot erre a hétvégére.

Vásár: XXVII. Alba Regia Ásványbörze és Ékszervásár
Mikor?:
április 23., vasárnap
Hol?:
Videoton Oktatási Központ

Ha nem szeretnél Afrikáig, Amerikáig, vagy Ázsiáig utazni különleges ékszerekért, akkor nézz be vasárnap a 29. Ásványbörze és Ékszervásárra.
Amíg a hölgyek válogatnak drágakövek között, addig az urak akár meg is ismerkedhetnek a kövek vágásával, csiszolásával. A gyerekek meg aranyat moshatnak ki egy kis zacskó homokból, vagy a kezük melegével olvaszthatnak ki kristályokat egy jégtömbből miután befejezték barangolásukat a kincses szigeten. Ha Indiana Jonest nem is, a kristálykoponyákat megtalálhatjuk, sőt kideríthetjük róluk, valóban segítenek-e a lazításban, hiszen 14.00 órától Kristálykoponya-meditáción vehetünk részt kikapcsolódásképpen a sok ékszerválogatás után. A börze 9.00-től 17.00 óráig tart, a felnőtt belépőjegy 800 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 400 forint.

(Fotó: annaasvany.hu)

Kórus: Fehérvári Ének Országos Ifjúsági Kórustalálkozó
Mikor?: április 20-23., péntek-vasárnap
Hol?:
 Lakeside Hotel 

A Mindenki Oscar-díja után újra népszerűbbek a kórusművek, Fehérváron viszont nem számít annyira újkeletűnek ez a műfaj. Az 1992-ben első alkalommal megrendezett Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál évenkénti váltásban a Fehérvári Ének Országos Ifjúsági Kórustalálkozóval minden tavasszal várja a hazai és a Magyarországon túli fiatal pacsirtákat. Idén az utóbbi, az országos találkozó esedékes. A négynapos esemény csúcspontjának a vasárnapi zárórendezvény számít, ahol ünnepélyes keretek között díjazzák a résztvevőket.

A tavalyi Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválon (Fotó: szekesfehervar.hu)

Koncert: Mamazonas, ACidDC
Mikor?: 
április 21., pénteken
Hol?:
Ikon Club 

Lassan egy hónapja, hogy megnyitott a Kodolányi János Főiskola Ikon Clubja, és azóta nem volt még olyan hét, hogy ne várták volna valamilyen pörgős koncerttel a fiatalokat. Aki a helyi bandákat ismeri, biztosan összefutott már valamelyik most hétvégén fellépő zenekar nevével. A Mamazonas egy váratlan haláleset miatt mostanában kicsit háttérbe vonult, a tagok lecserélődtek és mivel jóval kevesebb koncertet fognak vállalni ezentúl, érdemes pénteken benézni az Ikonba, már csak azért is, mert a kísérő zenekar az ACidDC lesz. A tribute zenekar az x-faktor második szériájában feltűnt Baricz Gergely vezetésével nem utánozni próbál, hanem a saját stílusával vegyítve adja elő az AC/DC legnagyobb slágereit. Ahhoz, hogy igazán megjöjjön a kedved, szerintem elég egy szó is: Thunder!

Karnyújtásnyira lehetsz a zenészektől (Fotó: Bácskai Gergely)

LEGO: LEGO-gyűjtemény kiállítás
Mikor?: 
április 20-23., csütörtök-vasárnap
Hol?:
Hiemer Rendezvényközpont

Ötven éve szinte semmit sem változott. Bár az alakja leginkább téglatest, csak a képzeletünk szab határt annak, mit építünk belőle: néhány mozdulattal a helikopterből hajó, abból pedig autó lehet vagy vasúti vagon. Találós kérdés is lehetett volna, de hát ki ne tudta volna egyből, hogy a megfejtés: lego. Április 20-tól kilenc gyűjtő mutatja be felépített miniatűr világát a Hiemer házban, ahol a Star Wars-ból ismert Hoth bolygós-lépegetős jelenet mellett a Sóstói Stadion kicsinyített mását is kiállították, pom-pom lányokkal, rendőrökkel együtt. Mivel az elemek teljesen kompatibilisek egymással, több olyan kiállított darab is van, amelynek alkatrészei más-más korból származnak, de az is előfordulhat, hogy más-más országból. Ez a kiállítás nem csak a gyerkőcöket fogja lekötni.

Ez nem egy csapda, de rabul ejt (Fotó:Horváth Reni)

Mozi: Brazilok
Mikor?: 
április 22., szombat 
Hol?:
Barátság Mozi, Cinema City Alba

Nem csak lovas, hanem focis nemzet is vagyunk. Ez az ami összehozza az embereket, erősíti a csapatszellemet, kortól, nemtől és faji hovatartozástól függetlenül. Ezt a nézetet erősíti az új magyar film, a Brazilok. Egy kis falu lázas készülődéssel szervezi saját bajnokságát, aminek megnyerésére nagy eséllyel a helyi önkormányzat csapata indul. Nem is lenne a verseny végeredménye kérdéses, ha időközben nem engednék haza a börtönből a helyi cigánytelep aranylábú focistáját, aki ellencsapatot nem verbuválna. Az első hely megszerzéséért a dicsőség mellett minden csapattagnak egy-egy repülőjegy is jár Braziliába, amit a falu mára már meggazdagodott egykori lakosa ajánl fel. Természetesen nem maradhatott ki a filmből a szerelem, a tömegverekedés és a merdzsón érkező cigányvajda sem.

 

Soprt: Critical Mass
Mikor?: 
április 22., szombat 16.00
Hol?:
Halesz park

Szombaton pattanj bringára, de ha van választásod, a könnyebbikre, ugyanis a nap folyamán négyszer is a magasba kell emelned. A Criticall Mass-t már huszonegyedik alkalommal szervezik meg Székesfehérváron, és a város több pontján " A bringa győz, nem a benzingőz!" mottóval emelik a fejük fölé járművüket a biciklisek. Így tüntetnek a környezetvédelem, a balesetmegelőzés érdekében, valamint remélik, hogy ezzel a figyelemfelkeltéssel könnyebben ráveszik a lakókat a környezetkímélésre. A program a Halesz parkban kezdődik, de ha nem érnénk oda időben, az sem gond, ugyanis a társaság emelni fog a Várkörúton, a Piactéren és visszaérve újra a Halesz parkban. További információk a rendezvény honlapján ide kattintva olvashatók.

Emeljünk együtt szombaton! (Fotó: htomi77.blogspot.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek