6 évnél régebbi cikk

Elhunyt Sir Roger Moore, az Angyal
Fehérvár Médiacentrum fotójaElhunyt Sir Roger Moore, az Angyal

89 éves korában elhunyt Sir Roger Moore, a sokak által a legelegánsabbnak mondott James Bond. A hírt a színész családja jelentette be.

„Mély fájdalommal kell megosztanunk a szörnyű hírt, hogy édesapánk, Sir Roger Moore ma elhunyt.” – olvasható a brit színész Twitter-profilján közzétett bejegyzésben.

A művész haláláról annyit tettek közzé, hogy Roger Moore a rákkal vívott rövid, de bátor csata végén veszítette életét Svájcban. Zártkörű temetését Monacóban rendezik majd.

Roger Moore 1927-ben született. Karrierje kezdetén dolgozott grafikusként, fotómodellként, filmstatisztaként. Cambridge-ben kezdte a színész pályáját. 1945-ben a tiszti iskola elvégzése után a Szórakoztató Szolgálat színésze lett. 1952-től Hollywoodban filmezett. 1956-tól a BBC tévésztárja.

 Leghíresebb szerepei: az Ivanhoe című sorozat, Az Angyal sorozatban a címszereplő Simon Templar, a Minden lében két kanálban Lord Brett Sinclair (Tony Curtis partnereként), és hét alkalommal James Bond.

1991-től a UNICEF különleges nagykövete volt: a rossz körülmények között élő gyerekek helyzetének javítása érdekében aktívan vett részt jótékonysági akciók szervezésében. Humanitárius tevékenysége miatt több nemzetközi elismerést is kapott. 1999-ben II. Erzsébet angol királynő lovaggá ütötte. Íme, hogy vall önmagáról, illetve pályatársai mit mondanak róla: 

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek