3 évnél régebbi cikk

A 10 legjobb randifilm
·Filmfilm·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Warner Bros.
A 10 legjobb randifilm
·Filmfilm·Utolsó frissítés: undefined

Onnan tudod, milyen gyorsan repül az idő, hogy konkrétan most volt szilveszter, de már a Valentin-napi ajándékon töröd a fejed. Mondjuk, ha a nagy sietségben nincs konkrét elképzelés, az sem gáz, egy randizós este is tökéletesen megteszi. Ahhoz persze a fincsi falatok mellett olyan filmek is dukálnak, amelyek valamilyen úton-módon közelebb hozzák egymáshoz a romantikára éhes párokat. Na, hogy csakis egymásra koncentráljatok, segítségül összeszedtem nektek a 10 legjobb randifilmet. Hajrá, hajrá!

Nyakunkon a sokak által várt (vagy éppen gyűlölt?) Valentin-nap (február 14.), amely során minden szerelmes valamilyen aprósággal kedveskedik választottjának. Hogy ez most egy csoki, csecsebecse, vagy csak szimplán összebújós-filmezős este (ha úgy tetszik, randi), az mindegy, a lényeg, szívből jöjjön.

Nos, ha az utóbbi lenne a nyerő ötlet, akkor van egy jó hírem: én is hasonló turpisságon töröm a fejem, így jó pár alkotáson átrágtam már magam, hogy vajon melyik lehet a tökéletes választás a szerelmesek napján.

Néhány lista eléggé félreértelmezte a romantika fogalmát, így olyan gyöngyszemekre bukkantam a top randifilmek között, amelyek láttán minimum dobtam egy hátast. Csak hogy néhányat említsek: Éjjeli féreg, Ollókezű Edward, vagy Rémálom az Elm utcában. Hmm, hmm, hmm.

Értem én, hogy mire gondolt a költő, amikor felsorolta ezeket a mozikat, de nekem valahogy nem ilyen alkotások ugranak be, ha egy filmes együttlétre adnám a fejem.

Nos, hogy még véletlenül se fussatok bele ilyen bakikba, és nem utolsó sorban könnyebb legyen kiválasztani a tökéletes produkciót, segítségül összegyűjtöttem nektek a 10 legjobb randifilmet. Szerintem.

Időről időre

Amint meglátom, vagy meghallom az időről időre kifejezést, egyből felcsendül a fejemben az azonos nevű film egyik jellegzetes nótája, Ellie Goldung How Long Will I Love You című dala. Egyszerűen nem tudom megunni, és amint meghallom a szívbemarkoló sorokat, azon nyomban könnybe lábad a szemem. Igen, ilyen hatást képes kiváltani a mozi...

 

50 első randi

Ha azt hittétek, hogy még véletlenül sem szerepel majd olyan mozi a listámon, amelynek a nevében megtalálható a randi szócska, akkor nem is tévedhettetek volna nagyobbat. Mondjuk az első választásom a hazai gyártású 9 és fél randira esett volna, ám gyorsan lebeszéltek - sokan és sokféleképpen. Így maradt Adam Sandler és Drew Barrymore agymenése, amelynél belegondolva tökéletesebb randifilmet elképzelni sem tudnék.

 

Marley meg én

A Marley meg én első nézésre olyannyira megérintett, hogy onnantól kezdve minden egyes barátnőmmel végignézettem a filmet. Nyilván azon túl, hogy tetszett, a kívánt hatást is elérte, ugyanis míg eleinte egy kutyusos-vicceskedős körvonalazódik, addig a vége rendesen megríkat, így jó, ha van melletted egy társ, akinek a vállán jól kisírhatod magad.

 

Csillagainkban a hiba

Bár a Csillagainkban a hibában is egy szerelmespár mindennapos viszontagságait követhetjük nyomon, ám nem egy szokványos love storyról van szó, ugyanis mindkét főszereplő halálos betegséggel küzd, így már ez a tény is igencsak szívfacsaró tud lenni. 

 

A nagy Gatsby

Miután jól kisírtátok magatok, jöhet a Leonardo DiCaprio féle A nagy Gatsby, amelyben aztán tényleg minden megtalálható, ami az önfeledt lazuláshoz kell: zene, tánc, romantika, kavarás, és egy gyilkossági ügy is, amely fenekestül felforgatja Jay Gatsby világát.  Ha létezik nagybetűs randifilm, akkor ez lesz az.

 

Mr. és Mrs. Smith

Na jó, talán Angelina Jolie és Brad Pitt fülledt, ám annál elborultabb csörtéje is ott van a legjobbak között, amely végig humorral operál, de azért az igaz szerelemről is próbál mondani egyet s mást. Ahogy néztem őket a filmben, ténylegesen is elhittem, hogy létezik olyan kapcsolat, amely örökké tarthat. Kár, hogy a való életben ez nem jött össze nekik...

 

Csillag születik

Lady Gaga és Bradley Cooper olyan alkotással örvendeztettek meg minket, amely azon túl, hogy Oscar-díjat ért, még hosszú ideig beszédtémát szolgáltat majd a filmes berkeken belül. Arról nem is beszélve, hogy a moziban felcsendülő dalokat, azok is kívülről fújják, akik még nem csípték el az alkotást. Így kell ezt csinálni!

 

A nő

Első körben furának tűnhet, hogy A nőt a legjobb romantikázós filmek közé választottam, de ha megnézitek és kicsit jobban beleássátok magatokat a történetébe és mondanivalójába, akkor kerekebb lesz a sztori. Mi több, a produkció olyan beszédtémákat is tartogat, amelyek garantáltan közelebb hoznak egymással életed szerelmével.

 

Kaliforniai álom

Ha már említettem, hogy mennyire nyerő tud lenni a randik alkalmával egy zenés-táncos produkció, akkor nem maradhat ki a sorból a Kaliforniai álom sem, amely a maga habos-babos világával egy szempillantás alatt képes elvarázsolni a nézőit. És ha már mindketten hangulatba jöttetek...

 

Gettómilliomos

A címe sem a legcsábítóbb, a helyszín sem az igazi, és azért egész borzalmas dolgok is történnek benne, ám a Gettómilliomos valahol két szerelmes egymásra találásáról szól. Na, meg arról a hatalmas mennyiségű pénzről, amely a Legyen Ön is milliomos! utolsó kérdésének megválaszolásáért járt volna. Pedig aztán szegény nem csinált mást, mint próbált életben maradni...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek