6 évnél régebbi cikk

Napszemüveg nélkül egy tapodtat se!
Fehérvár Médiacentrum fotójaNapszemüveg nélkül egy tapodtat se!

A napszemüveg öltöztet. A napszemüveg véd. Szóval szerezzünk be rendes UV-szűrős napszemüveget, hogy megőrizzük szemünk világát! Vagy inkább szerezzünk be mindjárt vagy ötöt, hogy minden helyzetben a megfelelőt kaphassuk elő! Persze azt gondolhatnánk, megint csak a lányoknak szól az ajánlat, de nem. Ugyan most is a divatos női napszemüvegekből mutatunk többet, de azért háromféle stílus a férfiaknak szánt kollekciókból is bekerült a válogatásba. És bocs, a futurisztikus modelleket meghagyjuk a jövő nemzedékeknek…

1. Még mindig hódít a túlméretes

Ha az elmúlt pár szezonban megszeretted ezeket a „hegesztőszemüvegeket”, továbbra sem kell lemondanod kedvenceidről. Idén is divat a túlméretes, ráadásul divatjósok szerint trendi marad még jónéhány évig…

Nagyméretű napszemüvegek  (kép: bluemaize.net)

2. Nyilvánvaló, hogy műanyag

Az, hogy milyen anyagból, vagyis hogy műanyagból készült, itt tulajdonképpen mindegy, a fő az, hogy úgy tűnjön, a keret és a lencse összeolvadt. Vagyis sárga keret sárga lencsével, szürke szürkével, rózsaszín rózsaszínnel. Aztán persze meg lehet bolondítani egy kis macskaszem-fazonnal, vagy csillogó kövekkel is.

Egybeolvadó napszemüvegek  (kép: fashionisers.com)

3. Pillangószárnyak

Sötét lencsével, színesben vagy tradicionális megjelenéssel, de a tervezők valamiért úgy gondolják, hogy mi azt szeretnénk, ha az orrunk hegyén egy pillangó csücsülne és terjesztené ki szárnyait.

Pillangószárnyakat a szemek elé! (kép: fmc)

4. Csodás macskaszemek

Nagy és kicsi, lefelé világosodó vagy tele, sárga vagy kék, fekete vagy fehér színű, a macskaszem-szemüveg mindig is trendi volt, és nem is fogunk megszabadulni tőlük. De hát miért is tennénk, amkor kecsesek, hízelgőek. Ezt mindenki tudja.

 

A macskaszem fazon minden színben divatos  (kép: fmc)

5. Tökéletes körök

Most épp megint hódít a vakszemüveg. Lehet szimpla vagy dupla kerettel, túlméretes és picike fazonban egyszerű és feltűnő kerettel. A lényeg, hogy az alakja szép, szabályos kör legyen.

Fiataloknak és fiatalos idősebbeknek  (kép: fmc)

6. Színes lencsék

Kék, zöld, lila, napsárga. Ezek nem a keretek, hanem a lencsék színei. Idén nyáron tehát színesben láthatjuk a világot, már ha képesek vagyunk ezt a színkavalkádot megszokni. Egyébként tudtad, hogy a diszlexia egyik gyógymódja pont az, hogy színes lencsében olvasol?

Ezek most napszemüvegek vagy diszlexia szemüvegek? (kép: static.ecpbuilder.com)

7. Csodás csillogás

Hogy is lehetne meg ma egy trendi nő csillogó napszemüveg nélkül? Az arany körmeihez, táskájához cipőjéhez mi illene, ha nem ez? És tudod mi a legjobb? Hogy akár a kedvenc szemüvegedet magad is „kistályosíthatod”.

Csillogó ékkövekből soha nem lehet elég (kép: fmc)

8. Pilótaszemüveg újratöltve

Vélhetően ez a fazon azért nem megy soha ki a divatból, mert mint pilóták számára megalkotott „munkavédelmi szemüveg” annyira jól kitalált, hogy mindig és mindenkinek jól áll. Bár azért én inkább a férfiaknak szánt modelleket kedvelem.

Ez a fazon mindig bejön (kép: thetrendspotter.net)

9. Felül egyenes

Ez inkább nevezhető uniszex fazonnak, idén a tervezők a lányokra, asszonyokra is ráadnák, de szerintem egy szigorú férfi arcél kell ahhoz, hogy igazán jól mutasson.

Egy másik klasszikus fazon (kép: thetrendspotter.net)

10. John Lennon nyomdokán

Ugye mindannyian láttuk már a legendás beatle-t sovány, csontos arccal a kerek szemüvegében? Nahát ez a fazon nem feltétlenül kívánja meg az aszkétafazont. Nyugodtan hordhatja más is.

Kerek szemüvegek férfiaknak (kép: thetrendspotter.net) 

forrás: fashionisers.com

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek