6 évnél régebbi cikk

Google Maps - A parkolás fellegvára
Fehérvár Médiacentrum fotójaGoogle Maps - A parkolás fellegvára

Hányszor fordult már elő, hogy egy kiadós városnézés vagy strandolás után világunkat nem tudva, hirtelen nem találtuk az óriási parkolókban elrejtett kocsinkat? Ugye, hogy ugye. Na, figyeljetek csak, hiszen egy új és igencsak hasznos funkcióval bővültek okostelefonjaink. Mostantól egy egyszerű Google Maps-en keresztül az iOS és androidos telókon is könnyen megtalálhatjuk elveszettnek hitt járgányunkat, de működik helyszín jelölőként, és még elcsatangolt barátfogóként is. Én már csak tudom, próbáltam.

A sztori nyilván ott kezdődik, hogy adott az okostelefon, amire letöltjük Google Maps applikációnkat. Egy kis időbe is telhet, amire észrevesszük ezt a remekbe szabott parkolós funkciót, hiszen csak és kizárólag úgy tudjuk előcsalogatni, ha a helyzetünket jelölő kék pöttyre kattintunk: parkolóhely beállítása. Most őszintén, ennél nagyszerűbb és praktikusabb funkcióval ezen a felületen én még nem találkoztam. Piros pont.

Ha autónkkal megtaláltuk az ideális parkolóhelyet, nincs más dolgunk, mint hogy az említett pöttyöt megnyomva, majd a helyet beállítva letegyük "P"-vel jelölt névjegyünk a térképre. Innentől a képernyő alján egy kis fül jelzi, hogy pontosan hol és mikor hagytuk szeretett járművünket. Majd, ha jól "kivárosnéztük" magunkat, akkor jön a turpisság, hiszen ha a fülön belül megjelenítjük a parkolóhelyet, egyrészt a Google Maps odavezet minket, másrészt az utcanévtől kezdve, helyszíni képeken át minden infót megoszt velünk.

 

(Fotó: Pál Loránd) 

Aztán adottak olyan további új funkciók, mint a jegyzetírás, a külön képkészítés a parkolóhelyről és spanokkal történő csoportos megosztás is. Így, akár még arra is használhatjuk, ha egyik szerencsétlen haverunk (véletlenül sem én) elveszne egy nagyvárosban, megtaláljuk.  A parkolás megjelölését továbbítva nem kell tovább sakkoznunk, hogy hol is jár pontosan. Összességében mit is mondjak? Egyszerű, de nagyszerű! Ha még mindig nem megy, itt egy kis segítség, hiszen a Gugli jó barátunk!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek