6 évnél régebbi cikk

Szeptemberi olvasásmánia - 5 sikerkönyv ami idén ősszel várható
Fehérvár Médiacentrum fotója
bukosza.zita
Szeptemberi olvasásmánia - 5 sikerkönyv ami idén ősszel várható

Jó hír a könyvmolyoknak: szeptemberben számos sikerkönyvre számíthatunk! Az iskola vagy a munka mellett érdemes lesz időt szakítani ezekre a kis csodákra: a lélektani regényektől egészen a pszichológiai thrillerig keresgéltünk nektek, persze kizárólag a legjobbakból.

5. Grecsó Krisztián: Harminc év napsütés

( forrás: bookline.hu )

Egy igazi családi regény. A generáció együttélésének problémái, drámai múltbeli történetek teszik személyessé a történetet, amely a családi köteléken túl az önállóság első bizonytalan lépéseiről, ismeretlen helyzetek megismeréséről szól. Eközben persze felidézi a régi beszélgetéseket nagyszüleinkkel, gyerekkori csínytevéseinket, az együtt töltött ünnepnapokat, egy göröngyös, de annál izgalmasabb életutat végigkísérve. Harminc év felhői és napsütése tárul az olvasó elé, miközben bemutatja, milyen nagy küzdelem egy igazi otthont felépíteni. Ajánljuk fiataloknak és idősebbeknek is, hiszen mindenki megtalálhatja benne a "neki kedvező részt".

 

4. Stephen King: AZ

( forrás: bookline.hu )

A világhírű író egy újabb, több mint ezer oldalas művel örvendezteti meg rajongótáborát. Vérfagyasztó izgalmak elé állít minket AZ címet viselő regénye. Egy szörnyűséges rém, aki rettegésben tartja az egész kisvárost és hét jó barát, akik összefognak ellene és elhatározzák, megállítják AZ-t. Mindannyian más személyiségek. Van aki a testvére halálát kívánja megbosszulni, és van aki különböző hangokon beszél és mindig rosszkor szólal meg, na meg persze egy lány, akibe többen is szerelmesek. De hogyan tud megfékezni egy ekkora pusztító erejű szörnyeteget hét gyerek? Túl tudnak lépni ellentéteiken és rémálmaikon a közös cél érdekében? A nagy sikernek örvendő regény korábbi kiadása 1986-ban került a könyvpiacra. Szeptembertől új változatát ismét megtalálhatjuk a könyvespolcokon, és egy jó hír a horror rajongóknak: vérfagyasztó filmadaptáció is készül belőle.

3. Paulo Coelho: Az ötödik hegy

( forrás: bookline.hu )

Aki ismeri valamennyire Coelho műveit az tudja, hogy a hit kérdése általában központi téma az író nagy sikerű műveiben. Nincs ez másképp Az Ötödik Hegy című alkotásában sem, amelyet olvasva az Ótestamentum és a 21. század találkozása idéződik fel, hiszen a prófétai útkeresés reflektál a mai ember problémáira. A Krisztus előtti 9. században vagyunk, ahol az Ötödik Hegy isteneit imádni kell. Aki ezt elutasítja azt üldözőbe veszik, és kíméletlen büntetés sújtja. Illés azonban Isteni sugallatra - az Úr angyalának szavára - elhagyja Izraelt. Az üldözést meghirdető izraeli királynő hazájában egy özvegyasszonynál talál menedéket küldetésére várva. Megbízatását azonban nem olyan egyszerű véghez vinnie, útjába áll ugyanis a szerelem és a sors. A világhírű spanyol író összes kötete remek példa a lélek vándorútjára, mely nagy küzdelmek árán de végül mindig megtalálja célját és lelki békéjét, miközben végig földhözragadt marad. A korai  bestseller most Nagy Viktória fordításában éled újjá. 

 

2. George R. R. Martin: Trónok harca - A tűz és jég dala első kötete

( forrás: bookline.hu )

A fantasy regény-saga alapján készült sorozatot ma már mindenki ismeri. Különlegessége, hogy George R. R. Martin lenyűgöző képességgel bír a szereplők és viszonyaik megújítása, illetve a szálak összebogozása terén. Rá kell jönnünk, hogy itt nem egyszerűen jókról és rosszakról van szó, hanem mesterien kidolgozott jellemek összecsapásáról. Westeros várai felett most Robert Baratheon és hűbéresei uralkodnak. A konfliktus középpontjában a Stark család áll, akikről sokszor kiderült már: látszólagos együttműködésük mögött valójában gonosz, állhatatos tervek állnak. És ott van persze a sárkánykirálynő Khaleesi, akinek régi vágya világuralomra törni. Vajon sikerül végre túllépni az évtizedes ellenségeskedésen és békét kötni egymással? Ha ez meg is valósul, egyet már megszokhattunk: a békéhez vezető út nem lesz egyszerű és zökkenőmentes. A hatalmas sikernek örvendő sorozat mellett mindenképp érdemes a könyveket is kézbe venni, hiszen a történet sokkal szerteágazóbban és részletesebben elénk tárul, fényt derítve a sorozatból kihagyott titkos izgalmakra is.

1. Wendy Walker: Van, aki nem felejt

( forrás: bookline.hu )

 A nyertes pedig: Wendy Walker! A Four Wives és az All is not forgotten írónője szeptemberben egy igazi különlegességgel lepi meg olvasóit. A pszichológiai thriller egy tizenhat éves lány, Jenny Kramer történetét meséli el, aki egy titokzatos gyógyszernek köszönhetően elfelejt mindent, ami az őt ért erőszakos támadásra emlékeztetné. Bár a fizikai sebek valóban begyógyulnak, az érzelmi emlékek nem akarnak megszűnni. A Jenny támadója utáni őrült keresésben a lány családja krízishelyzetbe kerül, és a tökéletesnek tűnő, vidéki élet sem a régi már. Ami igazán egyedivé teszi az alkotást, hogy az idegőrlő végkifejletű történetet nem más, mint Jenny pszichológusa meséli el. Bár eddig még nem akadt a kezem közé Wendy Walker más alkotása, ez a sokkolónak és egyben lebilincselőnek ígérkező könyv, mintha egy sajátos karizmával bírna, úgy furdalja kíváncsiságomat, kiérdemelve ezzel az első helyet a szeptemberi olvasólistámon.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek