3 hónapnál régebbi cikk

Bővült a Fejér Vármegyei Értéktár – Vakler Lajos műveit ismerhetik meg az érdeklődők
·Kultkönyv·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Bővült a Fejér Vármegyei Értéktár – Vakler Lajos műveit ismerhetik meg az érdeklődők
·Kultkönyv·Utolsó frissítés: undefined

Vakler Lajos, szerkesztő-riporter-műsorvezető kollégának műveivel bővült a Fejér Vármegyei Értéktár. Számos könyvvel és filmmel gazdagodott a gyűjtemény, amelyek immár Székesfehérvár kulturális értékeit jelentik.

Vakler Lajos életművének egy részével bővült a Fejér Vármegyei Értéktár. A gyűjteménybe olyan alkotások kerülhetnek be, amelyek meghatározóak a város kulturális értékeinek megőrzése szempontjából.

"Fontos pillanat volt az életemben, amikor Balogh Gábor, a Fejér Vármegyei Értéktár bizottság elnöke megkeresett és kifejtette, hogy fontosnak tartja, hogy néhány filmem, illetve a könyveim bekerüljenek az értéktárba. Ezek olyan értéket képviselnek, amelyekben kellően megmutatkozik a múlt és azt hiszem, hogy ez egy fontos dolog a vármegye olvasóinak is" - mondta el Vakler Lajos.

Vakler Lajos számos könyvét és a Médiacentrum munkatársaival közösen készített filmjét ismerhetik meg ez által még jobban az érdeklődök, ezek pedig képet adhatnak, egyebek mellett, szakmai elhivatottságáról is.

"A könyvek közül a fehérvári beszélgetések valamennyi példánya bekerül, tehát jelenleg öt, de addigra, amire ez megtörténik, már a hatodik kötet is megjelenik. Emellett a sportkönyvek, illetve a Demeter Vili bácsi életrajz, a filmek közül pedig az 56-os történéseket feldolgozó is helyet kap a gyűjteményben" – árulta el Vakler Lajos.

A könyvek és a három film mellett a második világháborúról szóló beszélgetések is bekerülnek a gyűjteménybe. Vakler Lajos elmondása alapján a gyűjtemény célja nem a múltba révedés, hanem az, hogy megismerjük azokat a méltatlanul elfeledett történéseket, amelyek meghatározóak és fontosak lehetnek a Székesfehérváron élők számára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek