6 évnél régebbi cikk

Akik már várták a nyár végét - indul a hokiszezon
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaAkik már várták a nyár végét - indul a hokiszezon
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

Az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktorna mérkőzéseivel megkezdődik a fehérvári hokiszezon, a Fehérvár AV 19 szeptember második hétvégéjén már az EBEL-ben is jégre korcsolyázik. Kóger Dánielt arról faggattuk, mennyire várta már a nyár végét, illetve milyen csapattá érhet a felkészülés végére a Volán.

Igen, a Volán, mert valljuk be, míg lesz hoki Fehérváron, hívhatják bárhogy a csapatot, a szurkolók számára mindig Volán marad. Ennyi szentimentalizmus fért bele ebbe az írásba, mert jeges sportág lévén nem siratjuk a lassan, de biztosan elmúló nyarat, pláne, hogy Kóger Dániel, a Fehérvár AV 19 csatára szerint ők már alig várták a hűvösebb hónapok közeledtét. Tényleg, a hokisok szeretik a nyarat?

– Sajnos a pályánk nem alkalmas arra, hogy a hideget bent tartsa, úgyhogy nálunk a kinti hőmérséklet nagyban befolyásolja a bentit, így nem bánjuk, ha kicsit hűvösebb az idő, ilyenkor jobb a jég minősége is. Tudjuk, ha jön a lehűlés, akkor jönnek a meccsek, indul a szezon. Természetesen nem utáljuk a nyarat, jól jön egy hosszú szezon után egy nyári pihenő a családdal, a barátokkal. Szóval nem utáljuk a nyarat, de azért jobban szeretjük a telet.

Ha nem is a tél, de az ősz egyre markánsabb közeledtének csalhatatlan jeleként pedig hamarosan indul a szezon a fehérváriak számára. Legutóbb a Visegrád Kupa keretében korcsolyázott jégre a Fehérvár AV 19, nem is teljesített rosszul a csapat, a hétvégén pedig már az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornán élesítheti formáját a szeptember 9-én rajtoló EBEL szezonra.

Jól szerepelt a Fehérvár AV 19 a Visegrád Kupa legutóbbi meccsein

– Szerintem ott tart a csapat, ahol most tartania kell. Nagyon sok helyen változott a keret, össze kell szokunk, épp ezért volt kiváló lehetőség a visegrádi torna, ahol már tétmeccseket játszhattunk. Természetesen nekünk az EBEL az első számú cél, ezért szeptember második hétvégéjére kell csúcsformába lendülni, ebben pedig óriási segítség volt a visegrádi torna és az lesz az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktorna is. Az ilyen tornák magas intenzitású meccseivel lehet igazán hangolni a szezonra, és ezek a meccsek azt mutatták, nagyon pozitív beállítottságú keretünk van. Jó játékosanyag jött össze, nem csak tudásban, hanem hangulatában is, csak pozitív dolgokról tudok beszámolni. Jól mennek a begyakorolt elemek, remélem a gyors, kemény játékot a hétvégén hazai környezetben is meg tudjuk ismételni, és sikeresen tudunk tovább készülni az EBEL rajtjára - adott rövid értékelést a felkészülésről Kóger Dániel.

Ismét lehet licitálni az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktorna mezeire (Fotó: fehervarav19.hu)

Ami a hétvégi tornát illeti, a Volán ellenfele pénteken a Lausitzer Füchse, szombaton a Medvescak Zagreb lesz, mindkét mérkőzés 19:15-kor kezdődik a Raktár utcában. Vasárnap a Nové Zámky ellen korcsolyáznak pályára Kógerék, erre a találkozóra 18:30-tól kerül sor. Fontos információ, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is licitálhatnak a szurkolók a csapat speciális, külön az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornára készült mezeire. A licitről részletesen ide kattintva olvashattok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek