6 évnél régebbi cikk

Mert vannak még jó emberek! - Rászoruló család kapja a bezáró hamburgerező autóját
Mert vannak még jó emberek! - Rászoruló család kapja a bezáró hamburgerező autóját

A Facebookon bukkantam a Hamburgerség tulajdonosának, Alpár Györgynek a felajánlására, és bár Drávaszerdahely több mint 200 kilométerre van Székesfehérvártól, úgy gondolom az emberség ilyen szintű megnyilvánulása nem távolságfüggő.

"Olyan két- vagy többgyerekes családot keresek, akinek a mindennapi életében jelentős segítséget jelentene az, ha átadnám számukra a mögöttem álló autót." - áll a szeptember elején megjelent Facebook-posztban. Drávaszerdahely polgármesterének története azonban ennél kicsit távolabbról indul: "A párommal októberre várjuk a gyermekünket, és sajnos egy év alatt sem találtunk olyan munkatársat, akivel tovább tudnánk vinni a hamburgerezőnket, így azt a döntést hoztuk, hogy bezárjuk. Néhány hete egy este kisgyermekes család tért be hozzánk, és azt mesélték, még soha nem voltak a Balatonon, mert nincsen autójuk. Akkor gondoltam arra, hogy elajándékozom a Hamburgerség autóját egy olyan családnak, aki igazán rászorul, hiszen talán ha százezer forintot kaphatnék érte, de másnak pedig az életét könnyítheti meg" - mesélte Alpár György.

A nemes kezdeményezésnek aztán hamar híre ment, és mostanra rengetegen álltak az ügy mellé: Kozármisleny önkormányzata a nyertes család szállítását, Hosszúhetény a műszaki vizsgát, a Varió Kft. a szervizelést, a Mentőhajó Alapítvány a nyertes család egy éjszakáját teljes ellátással, több magánszemély pedig benzint vagy az esetleges karosszériajavítást vállalta.

A családok a jelentkezésüket szeptember 30-án 12 óráig privát üzenetben, a Hamburgerség Facebook-oldalára küldhetik el, a nyertest pedig szeptember 30-án 18 órakor sorsolják ki élőben ugyanitt.

Hogy a történethez, mi mást lehetne még hozzátenni? Talán csak annyit: köszönjük, hogy vannak ilyen emberek!

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek