Mi a tökéletes csirkemell steak titka?
Mi a tökéletes csirkemell steak titka?

A legegyszerűbb dolgunk akkor lesz, ha van egy sous vide (szuvid) és egy vákumozó gépünk otthon, de ezt minden bizonnyal nem sokan mondhatjuk el magunkról. Ha mégis, akkor csak annyi a teendőnk, hogy zöldfűszeres pácban levákumozzuk a húsunkat, majd a szuvid kádba helyezzük egy órára és 64 fokon fürdőztetjük.
Ezek után a vákumból kivesszük, és mindkét oldalát 2-2 percig sütjük magas hőfokon, és ha mindent jól csináltunk, csodálatos omlós, puha csirkemell steaket kapunk. Ha nem rendelkezünk ilyesféle konyhai berendezésekkel, akkor a húst előre bepácoljuk, pihentetjük néhány órán át, majd közepes lángon 6 percig sütjük mindkét oldalát.
Úgy tud a húsunk puha maradni, ha kéreg keletkezik rajta a hirtelen magas hőfokon sütéstől.
Ezek után nincs is más dolgunk, mint tálalni. Ez már mindenkinek a saját kreativitására van bízva.