4 évnél régebbi cikk

Mi a tökéletes csirkemell steak titka?
Fehérvár Médiacentrum fotójaMi a tökéletes csirkemell steak titka?

Na, azért nem olyan nagy titok, de azt gondolom, sok háziasszonyt érdekel, hiszen omlós, szaftos csirkemellet sütni nem is olyan egyszerű, mint azt gondoljuk. Fekete József séf elmondja, hogy pontosan mi a teendő.

A legegyszerűbb dolgunk akkor lesz, ha van egy sous vide (szuvid) és egy vákumozó gépünk otthon, de ezt minden bizonnyal nem sokan mondhatjuk el magunkról. Ha mégis, akkor csak annyi a teendőnk, hogy zöldfűszeres pácban levákumozzuk a húsunkat, majd a szuvid kádba helyezzük egy órára és 64 fokon fürdőztetjük.

Ezek után a vákumból kivesszük, és mindkét oldalát 2-2 percig sütjük magas hőfokon, és ha mindent jól csináltunk, csodálatos omlós, puha csirkemell steaket kapunk. Ha nem rendelkezünk ilyesféle konyhai berendezésekkel, akkor a húst előre bepácoljuk, pihentetjük néhány órán át, majd közepes lángon 6 percig sütjük mindkét oldalát.

Úgy tud a húsunk puha maradni, ha kéreg keletkezik rajta a hirtelen magas hőfokon sütéstől.

Ezek után nincs is más dolgunk, mint tálalni. Ez már mindenkinek a saját kreativitására van bízva.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek