7 évnél régebbi cikk

Nagyon finom, gyorsan kész van, és az ünnepi asztalon a helye
Nagyon finom, gyorsan kész van, és az ünnepi asztalon a helye

Ez a sütemény hamar a kedvencünkké válik, ha egyszer megkóstoljuk. Ami mellette szól még azon kívül, hogy finom: az, hogy egészen gyorsan elkészíthető. Gócza Márta cukrász osztotta meg velünk saját Kinder szelet receptjét.

Hozzávalók: 

4 tojás, 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál cukor, 6 evőkanál víz, 0,4 liter tejszín, 1 vanilíarúd, 1 tábla étcsokoládé

A tojásokat szétválasztom a sárgájához hozzáadom a cukrot, lisztet, kakaóport, vizet és összekeverem.

A tojásfehérjét kemény habbá keverem robotgéppel és óvatosan összekeverem a két anyagot .

Az elkészült tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, 180-200 fokon kb. 25-30 percig sütöm.

A tejszínhabot kemény habbá verjük robotgéppel. Fontos, hogy addig dolgozunk vele, még kemény anyagot nem kapunk.

(Márti munka közben)

Ezután gőz fölött megolvasztjuk a csokoládé felét.

A piskótát ketté vágom, megkenem a vaníliás habbal, majd az olvasztott csokoládét rákenem a habra, erre pedig ismét a tejszínhabot, majd a piskóta másik felét a tetejére helyezem.

Megolvasztom a  csokoládé másik felét és bevonom vele a piskótát.

1 éjszakát hűtőben pihentetem, másnap szeletelem, tálalom.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek