Nagyon finom, gyorsan kész van, és az ünnepi asztalon a helyeNagyon finom, gyorsan kész van, és az ünnepi asztalon a helye
Hozzávalók:
4 tojás, 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál cukor, 6 evőkanál víz, 0,4 liter tejszín, 1 vanilíarúd, 1 tábla étcsokoládé
A tojásokat szétválasztom a sárgájához hozzáadom a cukrot, lisztet, kakaóport, vizet és összekeverem.
A tojásfehérjét kemény habbá keverem robotgéppel és óvatosan összekeverem a két anyagot .
Az elkészült tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, 180-200 fokon kb. 25-30 percig sütöm.
A tejszínhabot kemény habbá verjük robotgéppel. Fontos, hogy addig dolgozunk vele, még kemény anyagot nem kapunk.
(Márti munka közben)
Ezután gőz fölött megolvasztjuk a csokoládé felét.
A piskótát ketté vágom, megkenem a vaníliás habbal, majd az olvasztott csokoládét rákenem a habra, erre pedig ismét a tejszínhabot, majd a piskóta másik felét a tetejére helyezem.
Megolvasztom a csokoládé másik felét és bevonom vele a piskótát.
1 éjszakát hűtőben pihentetem, másnap szeletelem, tálalom.