5 évnél régebbi cikk

Fatüzelésű kemencében sül a pizza a Semprében a Bregyónál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Fatüzelésű kemencében sül a pizza a Semprében a Bregyónál

Frissen, kézzel gyúrt tészták, fatüzelésű kemencében sütött pizzák és az olasz trattoriák családias hangulata – ez várja a vendégeket a Sempre Étterem és Panzióban, a Bregyónál, ahol az olasz gasztronómiát és életérzést szeretnék Székesfehérvárra csempészni a hely megálmodói.

A családommal nagyon szeretjük az olasz életérzést, a mediterrán ízvilágot, és minden alkalommal, amikor Olaszországban jártunk, mindig megtaláltuk a számításunkat: a finom reggeliknél, az egyszerű paradicsomos tésztával ebédnél, vagy a barátokkal eltöltött vacsoránál, de akár egy napközbeni kávénál is. És éppen ezért lett az étterem neve Sempre, ami olaszul mindiget jelent, hogy ezt az érzést itthon is mindig át tudjuk adni azoknak, akik betérnek hozzánk.” – kezdi a történetet Boda Gábor, a Sempre Étterem és Panzió tulajdonosa. Márpedig a kívül-belül látványosan megszépült hely egyet már belépéskor biztosan kínál: az otthonosság és melegség érzését.

A láthatóan gondosan és kompromisszumot nem megengedve megtervezett belsőtér, a hófehér, mesés kő járólapok, a rusztikus fapult, a gyönyörű falikarok, a különleges villanykapcsolók és a mindent lágyan belengő, kemencében sült finomságok illatának egyvelege azonnal megfogja az embert. Persze a látvány és az érzés csak egy, bár nagyon fontos dolog, azért a helyet működtető Boda házaspár alapvető célja, hogy mindehhez tartalom is társuljon.

Nemcsak az életérzést szeretnénk egy kicsit idecsempészni, hanem a gasztronómiai élményt is. Soha nem értettem korábban, hogy mitől érzem sokkal finomabbnak a pizzát Olaszországban, mint itthon. Persze mindenki mást szeret: más-más tésztavastagságot és ízvilágot éreznek magukénak az emberek, én a magam részéről a vékony tésztás, nem terhelően túlrakott feltéttel kínált pizzáért rajongok, ami fatüzeléses kemencében sül. Így aztán ez az, amit itt a Sempre étteremben mi is kínálunk. A kemence mellett egy ugyancsak fatüzelésű barbecue-sütőt is hoztunk Olaszországból, ráadásul mindkettőt gyakorlatilag az étterem közepén helyeztük el, így a látványkonyhában végignézhetik a vendégek, hogyan készül a pizzájuk vagy a húsuk.” – emelte ki Boda Gábor.

Ráadásul, ha éppen időhiányban szenvedünk, ám a minőséghez ragaszkodnánk és nem szeretnénk lemondani a fatüzeléses kemencében sült pizzánkról, akkor akár házhoz szállítást is kérhetünk.

Bár vállalunk kiszállítást is, azt azért nem szabad elfelejteni: ez a fajta pizza a helyszínen, kemencéből frissen kivéve, forrón, meleg tányéron nyújtja az igazi gasztronómiai élményt. Ugyanakkor nemcsak pizzákat, hanem à la carte választékot is kínálunk. Az étlap kialakításakor figyeltünk arra, hogy áttekinthető legyen, mindenki megtalálja a számítását, és azok is tudjanak választani, akik valamilyen érzékenységben szenvednek. Hétköznaponként pedig menüvel is készülünk: van egy állandó fogás, és e mellett mindennap egy leves és három főétel közül lehet választani. Különlegességünk, hogy mindig friss tésztával dolgozunk, egy olasz szakács készíti, akinek a kézzel gyúrt tészták a specialitásai.

A Sempre ráadásul nemcsak étterem, hanem panzióként is működik, így a Bregyó mellett a zöldövezetben azoknak a Székesfehérvárra látogatóknak kínál minőségi megoldást, akik inkább a csendesebb szálláshelyeket kedvelik.

Az étterem felett nyolc szoba van kialakítva, és összesen 18 fő elszállásolására vagyunk képesek. Ezek a szobák pótágyazhatóak is. A telek másik oldalán pedig további kilenc két ágyas szoba van, ám itt közös a fürdő és a tévézési lehetőség is egy nagy közösségi térben biztosított.”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek